Επίκαιρα

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ –  Σημερα ο τελικός Κυπέλλου (που συμπίπτει με την Eurovision)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ –  Σημερα ο τελικός Κυπέλλου (που συμπίπτει με την Eurovision)

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τηλεποπτικά θα μεταδοθεί από την CosmoteSport1 και μετά τη λήξη του σε κονσέρβα-επανάληψη από την ΕΡΤ3 στις 23:00.

Και οι δυο ομάδες έχουν από ένα ερωτηματικό. Στον Ολυμπιακό είναι αμφίβολο εάν θα παίξει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που προέρχεται από τραυματισμό, παρόμοια και ο ΠΑΟΚ με τον Ελ Καντουρί.

Οι δύο ομάδες τελευταία φορά βρέθηκαν αντίπαλοι σε τελικό το 2001 στην Νέα Φιλαδέλφεια και ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 4-2.

Πάντως, σε 7 τελικούς ανάμεσα στις δύο ομάδες ο Ολυμπιακός υπερτερεί, έχει 5 νίκες και ο ΠΑΟΚ 2.

Διαιτητής και επόπτες θα είναι κορυφαίοι της ΟΥΕΦΑ. Θα υπάρχει επίσης και χρήση VAR.

 

Δυστυχώς, ο τελικός Κυπέλου χρονικά συμπίπτει με τον τελικό της Eurovision, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί κι αυτός σήμερα το βράδυ στις 22:00, δηλαδή ακριβώς όταν θα αρχίζει το 2ο ημίχρονο του τελικού Κυπέλου, και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1, το ERTFLIX, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, και διαδικτυακά από το ertnews.gr

Κι εκεί υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, ίσως μάλιστα μεγαλύτερο κι από τον τελικό του Κυπέλου, αφού ενδιαφέρει εκτός από τους άντρες και τις γυναίκες. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν προκριθεί στον αποψινό τελικό και διεκδικούν ακόμα και την πρώτη θέση.

 

26 χώρες προκρίθηκαν και θα διαγωνιστούν. Πρώτη η Κύπρος με το τραγούδι El Diablo (Ο διάβολος) και 10η η Ελλάδα με το τραγούδι Last Dance (Τελευταίος χορός). Αυτό σημαίνει ότι η Κύπρος θα τραγουδήσει γύρω στα 5-10 λεπτά μετά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου του τελικού Κυπέλου και η Ελλάδα προς το τέλος του αγώνα.

Μερικές άλλες χώρες θα εμφανιστούν στη σκηνή: Αλβανία 2η, Ρωσία 5η, Γερμανία 15η, Φινλανδία 16η, Βουλγαρία 16η, και προτελευταία η Σουηδία 25η.

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τη διοργανώτρια χώρα, δηλαδή την Ολλανδία, πέρασαν αυτομάτως στον τελικό. Από αυτές, η Ολλανδία βρίσκεται στον τελικό επειδή είναι η διοργανώτρια χρόνο, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο με την εκάστοτε χώρα που διοργανώνει τη Eurovision και οι υπόλοιπες, οι “Big 5” όπως λέγονται, πέρασαν χωρίς προκριματικά απευθείας στον τελικό κάθε χρόνο σύμφωνα με κανονισμό που ψηφίστηκε το 2000, επειδή έχουν τη μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά στο διαγωνισμό.

 

Μεγάλη σημασία στην Eurovision έχει, εκτός από το τραγούδι, και η λεγόμενη “σκηνική παρουσία”, δηλαδή η ενδυματολογική εμφάνιση των διαγωνιζόμενων καθώς και των χορευτών που θα τους πλαισιώνουν. Γι’ αυτό όλοι προσπαθούν να πρωτοτυπήσουν, φτάνοντας ακόμα και σε προκλητικές ακρότητες. Στα προκριματικά η Κύπρος εμφανίστηκε αρκετά σέξι ενώ η δική μας Στεφανία ήταν μάλλον σεμνή με ένα σκούρο λιλά ολόσωμο κολλητό.

 

Δυο λόγια ακόμα για τον αποψινό τελικό Κυπέλου.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαμε έναν «κανονικό» τελικό.

Με γήπεδο ασφυκτικά γεμάτο από θεατές.

Με πάθος, συνθήματα και επεισόδια.

Με επιστρατευμένους χιλιάδες αστυνομικούς, οι οποίοι σταματούσαν έξω από την Αθήνα τα πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη για να μη γίνουν συμπλοκές.

Με την παρουσία όλων των επισήμων.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος απένειμε το βαρύτιμο έπαθλο.

 

Φέτος όμως όλα είναι διαφορετικά και μάλλον θα έχουμε έναν άνοστο και κολοβό τελικό.

Χωρίς Πρόεδρο Δημοκρατίας και επίσημους.

Σε άδειο γήπεδο, χωρίς θεατές, χωρίς παλμό, χωρίς επεισόδια (αυτό ίσως είναι και το μόνο καλό).

Σε μια διοργάνωση όπου δεν συμμετείχε, λόγω κορωνοϊού, καμία ομάδα της Superleage 2 και έτσι οι αγώνες ήταν πολύ λιγότεροι.

 

Στην πραγματικότητα ήταν μια διοργάνωση με δύο μονομάχους, αφού τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά πολύ εύκολα και συνοπτικά απέκλεισαν τις υπόλοιπες ομάδες και έφτασαν στον σημερινό τελικό.

 

Με τον σημερινό αγώνα κλείνει η ποδοσφαιρική σαιζόν 2020-2021. Οι ομάδες είναι κατάκοπες από τα πολλά παιχνίδια που έδωσαν και τα προβλήματα κορωνοϊού. Έτσι, το πιθανότερο είναι να δούμε ένα παιχνίδι σκοπιμότητας και όχι θεαματικές φάσεις. Το ζητούμενο θα είναι μόνο το αποτέλεσμα.

Πάντως, και οι δυο ομάδες ήταν οι καλύτερες με διαφορά από όλες τις άλλες στο πρωτάθλημα, όπου τερμάτισαν 1ος και 2ος αντίστοιχα.

 

Μου θυμίζουν την ιστορία με τον Κέννεντυ και τον Χρουστσόφ, τους Προέδρους ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης, και πώς οι δημοσιογράφοι μπορούν να μαγειρέψουν τις ειδήσεις και να κάνουν το μαύρο – άσπρο.

Κάποτε, λοιπόν, λένε ότι συναντήθηκαν οι ηγέτες αυτών των δύο χωρών και ο καθένας υποστήριζε ότι η δικιά του χώρα είναι η καλύτερη και ισχυρότερη.

Για να το αποδείξουν, συμφώνησαν να τρέξουν 100 μέτρα για να δουν ποιος θα βγει πρώτος και θα είναι ο νικητής. Πράγματι έτρεξαν και ο Κέννεντυ, όπως λένε, βγήκε πρώτος.

Την επόμενη μέρα οι εφημερίδες στην Αμερική έγραφαν για θρίαμβο της χώρας τους.

Αλλά παρόμοια έγραφαν και οι εφημερίδες της Σοβιετικής Ένωσης:

«Ο Πρόεδρος μας τερμάτισε 2ος, ενώ ο Κέννεντυ προτελευταίος!».

Και πράγματι, και οι δύο μεριές έλεγαν την αλήθεια!

 

Υπενθυμίζουμε ότι εάν ο αποψινός αγώνας Κυπέλου στα 90 λεπτά της κανονικής του διάρκειας λήξει ισόπαλος, θα υπάρξει ημίωρη παράταση, και εάν και μετά από αυτήν δεν προκύψει νικητής, όλα θα κριθούν στα πέναλτι.

 

Καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button