Ανακοινώσεις

“Αποξένωση”, το έργο της Γιώτας Κότικα, στο 14ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών. Αποψε, 22/5, διαδικτυακά!

“Αποξένωση” είναι το έργο με το οποίο συμμετέχει η Γιώτα Κότικα (παλιά μας συνεργάτης στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ και Εφημ. ΛΗΜΝΟΣ)  στο 14ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, μια έκθεση που γίνεται Διαδικτυακά και είναι αποτέλεσμα δυο χρόνων δράσης και ανάπτυξης του Open Art, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Το συγκεκριμένο έργο για το οποίο αναφερόμαστε, πραγματεύεται κατά κύριο λόγο την Ξενότητα, που είτε την κρύβουμε ενδόμυχα, είτε την εκφράζουμε με πράξεις, εχθρικές και δυστυχώς κάποιες φορές με βιαιότητα.

Η προσέγγιση όλων των παραπάνω γίνεται μέσω ενός βίντεο, το οποίο χωρίζεται σε τρία μέρη, με το τελευταίο να κατέχει το μεγαλύτερο μέρος, καθώς αφορά μια διαδραστική εγκατάσταση, που υλοποιήθηκε με το σκοπό της ανάδειξης των ζητημάτων που αφορούν γενικότερα το διαφορετικό, το ξένο προς εμάς, την κατάληξη ότι ίσως πολλοι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να ψιθυρίσουμε το απόσπασμα του ποιήματος του Παλαιστινίου Ποιήτή Najwan Darwish, “Ούτε Γη, Ούτε Ουρανό” εννοώντας ότι κάποιοι από εμας μπορεί να βιώσουμε κάτι ανάλογο.

Συγκυριακά, δυστυχώς, το έργο βγαίνει με τα γεγονότα της Γάζας, από  τα οποία είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Όλοι όμως πρέπει να εναντιωθούμε σε αυτήν την πικρή, αιματηρή πραγματικότητα με τον τρόπο που ο καθένας μπορεί, κι ίσως με ακόμη μεγαλύτερο θάρρος.

Τα έργα όλων των δημιουργών ξεχωριστά μπορείτε να τα δείτε στην παρακάτω σελίδα:

https://avarts.ionio.gr/festival/2021/gr/events/180/?fbclid=IwAR0T6EO5XKa5vnOJmRaiAMZUaf5YaJAnZRMEvkQaWU4m3Wd5RbfVAzRD9rQ  

Ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε απόψε σε ζωντανή μετάδοση, τις παρουσιάσεις όλων των έργων, μεταξύ των οποίων και της Γιώτα Κότικα, που θα μιλήσουν ο καθένας για το δικό τους ξεχωριστό έργο

Το live streaming ξεκινά στις 8 το βράδυ, στη σελίδα:

https://avarts.ionio.gr/stream/?fbclid=IwAR0Pfiq0QlwNT_813PsOnRo-YqFVNmU9qtPdj1tfgTWGzCamPidaUbcv9rM

 

Το Live Streaming: 8 το βράδυ και όσο πάει.

https://avarts.ionio.gr/stream/?fbclid=IwAR0Pfiq0QlwNT_813PsOnRo-YqFVNmU9qtPdj1tfgTWGzCamPidaUbcv9rM

 

Το site όλων των συμμετοχόντων στην έκθεση:

https://avarts.ionio.gr/festival/2021/gr/events/180/?fbclid=IwAR0T6EO5XKa5vnOJmRaiAMZUaf5YaJ

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button