Λήμνος

Η απάντηση στην Ανακοινωση για απόκρυψη της Ακύρωσης των Εκλογων στον Ι.Σ.Λημνου

Λάβαμε το παρακατω μηνυμα,  που είναι σχετικο με τη χθεσινη ανακοινωση, που δημοσιεύσαμε,  του τ. Προεδρου του Ιατρικου Συλλογου Λημνου, Θωμά Λούκα.

ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

                                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                                       ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

 

Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΛΗΜΝΟΥ

 

 • Κύριοι συνάδελφοιόπως γνωρίζετε  το μέλος του Συλλόγου μας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του, κ. Θ. Λούκας, με μήνυμα  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κοινοποίησε σε όλους μας χθες το βράδυ και στα τοπικά ΜΜΕ σήμερα το πρωί,  την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που δεν επικυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών της 31ης Ιανουαρίου 2021.

  Ο συνάδελφος ,για άλλη μία φορά, ενεργεί κατά την προσφιλή του τακτική κατά  μόνας, προσωπικά και εξωθεσμικά και όχι μέσω της Διοικούσας Επιτροπής στην οποία  μετέχει και στην οποία πριν από όλους και αποκλειστικά έπρεπε  να απευθυνθεί προκειμένου  να ενημερώσει τα μέλη της και να προχωρήσουν συλλογικά ,στις προβλεπόμενες από  το νόμο  ενέργειες. Δημοσιοποίησε δε και το σχετικό έγγραφο πριν αυτό φτάσει με νόμιμο τρόπο  στο Σύλλογο, πριν πρωτοκολληθεί και πριν τεθεί υπόψιν των μελών της Διοικούσας Επιτροπής, καταστρατηγώντας τη συλλογικότητα και τη λειτουργία  των θεσμών που διαρκώς επικαλείται.

  Ο Σύλλογός μας οδηγήθηκε στην περιπέτεια των εκλογών και των δικαστικών διενέξεων ακριβώς εξαιτίας αυτών των αντιδεοντολογικών συμπεριφορών του πρώην Προέδρου που οδήγησαν στην παραίτηση τριών μελών του ΔΣ και στην αδυναμία του να φροντίσει για την έγκαιρη  και έγκυρη συμπλήρωση με εκλογές των παραιτηθέντων μελών του ΔΣ. Προσπαθεί τώρα να μετακυλήσει σε άλλους την ευθύνη των ενέργειών του!

  Σαφέστατα  μόλις  λάβαμε γνώση της απόφασης επικοινωνήσαμε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ζητήσαμε την άμεση αποστολή του εγγράφου,το οποίο δεν έχουμε λάβει έως σήμερα, προκειμένου  να προβούμε σε σύγκλιση ΔΣ  και να καθορίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας.

  Σας αναφέρω ενημερωτικά ότι, αμέσως μετά τη διενέργεια των εκλογών αποστείλαμε στην Αρμόδια Υπηρεσία το Πρακτικό  των Εκλογών όπως και τις ενστάσεις που οι συνάδελφοι είχαν καταθέσει και ακολούθησε μία συνεχής αλληλογραφία γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δήλωνε αναρμόδια !! Η υπηρεσία ,της οποίας την απόφαση ο κ.Λούκας επικαλείται ως “ευαγγέλιο”, είναι εκείνη η οποία επί πολύ διάστημα ζητούσε  από την Εφορευτική Επιτροπή που έκανε τις εκλογές  να κρίνει  τις ενστάσεις και επίσης ζητούσε νομικές  συμβουλές  από άλλες υπηρεσίες προκειμένου  να καταφέρει  να εκδώσει το πόρισμά της. Η καθυστέρηση λοιπόν δεν αποτελεί δική  μας ολιγωρία ή πολύ περισσότερο αδιαφορία αλλά οφείλεται στην ανεπάρκεια της ανωτέρω υπηρεσίας, η οποία έψαχνε τις αρμοδιότητές της όλο αυτό το διάστημα .

  Προσωπικά εγώ, ως Πρόεδρος του ΙΣΛήμνου, ανεξάρτητα του αν το έγγραφο αυτό είναι σύμφωνο με το νόμο και βάσιμο ή νομικά διάτρητο και αναιτιολόγητο και θα μπορούσε να προσβληθεί,  θα εισηγηθώ την άμεση προκήρυξη εκλογών. Άλλωστε  σκοπός της Διοικούσας Επιτροπής είναι να οδηγήσει το Σύλλογο σε Τακτική και Εκλεγμένη Διοίκηση!!

  Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου είναι ο μοναδικός Επιστημονικός Σύλλογος στο νησί μας.  Πρέπει να αποτελεί πρότυπο,  εξαιτίας και του λειτουργήματός μας και όχι μέσο προβολής ή εξυπηρέτησης άλλων στόχων. Κυρίως δεν επιτρέπεται να αποτελεί πεδίο άγονων αντιπαραθέσεων που δεν εξυπηρετούν και  κουράζουν τα μέλη μας ιατρούς και την τοπική κοινωνία.
  Όλες οι άλλες “φλυαρίες” του συναδέλφου αφήνονται στην κρίση σας !

  Γνώριζε ότι οι ειδικές συνθήκες, τις οποίες δημιούργησε η πανδημία, επέβαλαν κάποιες ιδιαιτερότητες τόσο ως προς τον τρόπο συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και ως προς τις αναγκαίες γνωστοποιήσεις και κοινοποιήσεις.

  Γνώριζε κυρίως ότι τουλάχιστον τα μέλη του Προσωρινού ΔΣ, των οποίων μέσω δικαστηρίου ζητεί  την αντικατάστασή μας,  δεχτήκαμε την τιμητική  πρόταση των συναδέλφων μας να διοριστούμε για να οδηγήσουμε το Σύλλογο στην ομαλότητα , δεν είμασταν υποψήφιοι και δεν εξυπηρετήσαμε άλλους σκοπούς ή προσωπικά συμφέροντα .

  Υπέβαλε ένσταση στη λήξη της οκταημέρου προθεσμίας από την διεξαγωγή των εκλογών, όταν δυσαρεστήθηκε από το αποτέλεσμά τους .

  Δυστυχώς ούτε το αποτέλεσμα των εκλογών ερμήνευσε το οποίο, ακόμα και αν δεν θεωρηθεί ευθεία αποδοκιμασία του, στέλνει το μήνυμα ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μας δεν επιθυμεί  τις μεθοδεύσεις του και την εξακολούθηση της διχαστικής τακτικής του.

  Με εκτίμηση

  Μαρινάκης Νικόλαος

  Πρόεδρος Ι Σ Λήμνου

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button