ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λημνος : Κίνδυνος Πυρκαγιάς στα Άλση. Τι πρέπει να γίνει και αμεσα

Σώστε τα αλσύλλια, που σωζουν την Τιμή της Λήμνου,  για να μην υπάρχει και κυκλοφορεί η Λημνος ως άδενδρο νησί (υπάρχει  και ένα σλόγκαν γι αυτό ) .

Για τα αλσύλλια της Λήμνου αυτό που προέχει είναι τα προληπτικά μέτρα γιατι είναι τόσο μικρά,   που θα είναι αργά πριν ακομη αρχίσει η  κατάσβεση της Φωτιάς.

Χρειάζεται άμεσα ένα κονδύλι, όχι τεράστιο…,  που θα διατεθεί για την αποψίλωση απο χόρτα των  ελαχίστων αλσυλλίων (είναι,  δεν είναι 10)  και την απομάκρυνση απο το Χώρο οτιδήποτε είναι εύφλεκτο, χορτα,  ξερά κλαδιά και δέντρα ξερα  αν υπάρχουν, κουκουνάρες, σκουπίδια, τα πάντα. Αυτό πρέπει να γίνει με επιμέλεια και έλεγχο οπωσδήποτε! Τίποτα εύφλεκτο επίγεια.

Ακομη τα κλαδιά,  ότι πρέπει να κοπεί ας γίνει. Περιμετρικά του άλσους  μια αντιπυρική ζώνη με μεγαλύτερη  φροντίδα απο τη βόρεια πλευρά, απο εκεί που πνέουν οι άνεμοι…

Εχω στο μυαλό μου και μπορώ να αναφέρω καποια αλσύλλια το καθένα με τις ιδιαιτερότητες του ως προς το κίνδυνο Πυρκαγιάς  και  θα το κανω καποια στιγμή…

Είναι το Άλσος στα Ρηχά Νερά, στο Οινοποιείο,  στη Ν. Κούταλη, στο Κέρος.

Είναι πολύ κεντρικά και ιδιαίτερα και χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής πυροπροστασίας.

Υπάρχουν και άλλα τα οποία μπορείτε εσείς οι αναγνώστες να τα προσθέσετε …

Στη Φωτογραφία φαίνεται  καθαρά ολο το εύφλεκτο υλικό, πυκνά ξερά χόρτα και κουκουνάρια, στο εδαφος του Άλσους,  στα Ρηχα Νερα.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button