ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Ψηφιακές Διαδρομές Ιστορικού Τουρισμού στη Λήμνο !

Μύρινα, 15 Ιουλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ψηφιακές διαδρομές Ιστορικού Τουρισμού στη Λήμνο. Anzac digital Tourism scenarios», με δικαιούχο φορέα τον Δήμο Λήμνου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Varos Village στη Λήμνο.

Το έργο αφορά στη δημιουργία ιστορικών διαδρομών πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής που θα αναδείξουν το ρόλο της Λήμνου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού, με έμφαση στον ιστορικό τουρισμό.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην Ιστορία των ANZAC (εκστρατευτικό σώμα Αυστραλών και Νεοζηλανδών) και τη σχέση που αναπτύχθηκε με το νησί της Λήμνου την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η Λήμνος αποτέλεσε τη βάση για την εκστρατεία της Καλλίπολης, τη στρατοπέδευση, τον εφοδιασμό και την ιατρική περίθαλψη των συμμαχικών στρατευμάτων, αλλά και τον τόπο στον οποίο αναπαύονται οι νεκροί τους.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος προσωποποιημένης ξενάγησης και καθοδήγησης επισκεπτών με χρήση τεχνολογιών αιχμής – επαυξημένης πραγματικότητας (augmented – ΑR) για τον εμπλουτισμό του περιεχομένου, και αφετέρου τεχνολογιών εγγύτητας για δημιουργία εξατομικευμένων προτάσεων διαδρομών ανά επισκέπτη στη Λήμνο.

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση 25 συνολικά σημείων στο νησί που θα παρέχουν ψηφιακό περιεχόμενο στους επισκέπτες, μέσω τεχνολογιών όπως bluetooth και QR codes, ενώ είναι δυνατή και η μεταφορά offline data, “σκανάροντας” τις πληροφορίες ακόμα και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Όλες οι εφαρμογές θα είναι δίγλωσσες (Ελληνικά/Αγγλικά).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 249.860 ευρώ. Φορέας χρηματοδότησης της ανωτέρω πράξης είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ η πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2014-2020 και χρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Μητροπολίτης Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του συλλόγου «Lemnos Friends of Anzac» κ. Στέλιος Μάντζαρης, εκπρόσωποι των ομογενών βουλευτών – μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου κ. Τριαντάφυλλος Κανταράς, ενώ το έργο παρουσίασαν ο αναπληρωτής καθηγητής Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Βλάσης Βλασίδης, που είχε την ιστορική επιμέλεια, και ο κ. Αλέξανδρος Τζωρτζακάκης, στέλεχος της αναδόχου εταιρείας Aegean Solutions.

Περισσότερα στοιχεία για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.lemnosanzac.gr

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button