Λήμνος

3 Δεκ. Μερα ΑμεΑ – Ειναι για όλους!

3 Δεκ. Μερα ΑμεΑ - Ειναι για όλους!

Μαρούσι, 3 Δεκεμβρίου 2018                           ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εκδήλωση με θέμα «Αναπηρία και Τέχνη στην εκπαίδευση», με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διοργάνωσε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών, εκδήλωση με θέμα «Αναπηρία και Τέχνη στην εκπαίδευση». Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και του συνόλου της κοινωνίας στα ζητήματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση και την ανάδειξη και διάχυση καλών πρακτικών στο πεδίο της ειδικής αγωγής και της ενταξιακής εκπαίδευσης.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε:

«Η Πολιτεία οφείλει, πρώτον, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς, γιατί χωρίς εκείνους, σήμερα, δεν θα ήμασταν εδώ. Είναι άνθρωποι όχι μόνο αφοσιωμένοι  αλλά άνθρωποι που έχουν κάνει το λειτούργημά τους στόχο ζωής. Δεύτερον, θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα σας και την καθεμία σας ξεχωριστά, γιατί θέλω να ξέρετε ότι αυτή η καθημερινή μάχη που δίνεται από τα παιδιά, είτε στα Ειδικά σχολεία είτε στα υπόλοιπα, είναι ένα παράδειγμα για όλους μας. Γιατί ξέρετε πόσο δύσκολο πόσο σύνθετο και πόσο περίπλοκο είναι αυτό το εγχείρημα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, στους εκπαιδευτικούς μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που μας δίνουν ένα τεράστιο κουράγιο για να μπορέσουμε κι εμείς να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Κατά την εκδήλωση, η Υφυπουργός Μερόπη Τζούφη σημείωσε:

«Η σημερινή ημέρα, είναι μια ημέρα με ιδιαίτερη δυναμική, αφού σήμερα οι άνθρωποι με αναπηρία έρχονται στο προσκήνιο. Η σημερινή ημέρα μας θυμίζει ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αποτελούν πολυτέλεια, δεν μπορούν να αμφισβητούνται ή να απειλούνται·  αποτελούν βασική προϋπόθεση για την φυσική και κοινωνική ύπαρξη του ανθρώπου και εκφράζουν τη θέλησή του να ζήσει ως βιολογικό, πνευματικό και κοινωνικό ον.

Σήμερα, είναι μια ημέρα που πρέπει δημόσια να δεσμευτούμε, ότι θα γκρεμίσουμε με πολιτικές και στοχευμένες παρεμβάσεις όλα τα εμπόδια που κατασκεύασε η κοινωνία μας στο παρελθόν και να διεκδικήσουμε ενεργά αυτά που ανήκουν στα Άτομα με Αναπηρία».

 

                                                          ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Παγκόσμια ήμερα για τα άτομα με ειδικές ικανότητες.                       

                                     3η  Δεκεμβρίου  2018

 

Το Περιφερειακό  τμήμα  του Ε.Ε.Σ. Λήμνου,  το Διοικητικό Συμβούλιο, οι εθελόντριες και οι  εθελοντές, χαιρετίζουν, συμπαρατάσσονται και  συμπαρίστανται,  αυτή τη συμπαθή  κοινωνική  ομάδα  με Θαυμασμό,  Αγάπη, Ενδιαφέρον  και Στήριξη προς  τα   άτομα  με ειδικές  ικανότητες.

 

 Είναι υποχρέωση  των πολιτών  και  της  πολιτείας να συμπαρίστανται στη  μεγάλη αυτή κοινωνική ομάδα η οποία  περιλαμβάνει Αγωνιστές  της  Ζωής άτομα τα  οποία  η  φύση  τα  υποχρέωσε να  υπερβάλουν τις  δυνάμεις   τους για  να  μπορέσουν να  ζήσουν να  προοδεύσουν να διακριθούν στο  δύσκολο κοινωνικό περιβάλλον της αδιαφορίας και πολλές φορές  του  ατομικισμού.

 

Είναι οι  αγωνιστές της  Ζωής οι οποίοι μας δίνουν  συνεχώς  μαθήματα  υπομονής, αγωνιστικότητας , και  ελπίδας.

 

 Είναι  η  κοινωνική ομάδα  που δεν πρέπει ουδέποτε να νοιώσει κοινωνική  αδιαφορία και κοινωνικό  αποκλεισμό.

 

 Είναι  ισότιμοι  πολίτες  ο  οποίοι κάνουν όλοι και  ο  καθένας  ξεχωριστά   πρωταθλητισμό για  τη  ζωή  τους.

 

 Είναι  τα  άτομα  με  τις  ειδικές ικανότητες που μας κάνουν περήφανους στα  γράμματα,  τις  τέχνες  και  τους παραολυμπιακους αγώνες  με  σημαντικές   διακρίσεις  και  μετάλλια.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button