Λήμνος

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜ. ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜ. ΕΚΛΟΓΕΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

«ΠΑΛΛΗΜΝΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ»

 

                                         ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Εμείς οι υπογράφοντες τη διακήρυξη αυτή, δηλώνουμε ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες της Λήμνου και αποφασίζουμε να δράσουμε για τη διαχείριση των τοπικών ζητημάτων, μέσα από τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α βαθμού.

Αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου και χαράσσουμε από σήμερα μια πορεία συσπείρωσης όλων των πολιτών στο νησί μας, με σκοπό να εξασφαλίσουμε ένα καλό παρόν και ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Απευθυνόμαστε λοιπόν στον αγρότη, στον εργαζόμενο, στο νέο, στο φοιτητή, στον επαγγελματία, στον υπάλληλο, στον επιστήμονα, στο συνταξιούχο, στον άνεργο και καλούμε όλους τους πολίτες της Λήμνου, γυναίκες και άνδρες, σε μια εθελοντική εκστρατεία για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας και τη χάραξη μιας στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ευημερία όλων.

Η κίνησή μας αυτή δεν ξεκινάει από πάνω προς τα κάτω, αλλά διαμορφώνουμε με τον καθένα από τους υπογράφοντες – και όλοι μαζί – το πλαίσιο συνεργασίας, τις προτεραιότητες και τους σκοπούς μας, εκλέγουμε δημοκρατικά τους υποψήφιους για τα διάφορα αξιώματα και καταρτίζουμε το πρόγραμμα για το Δήμο και τις Κοινότητες της Λήμνου. Δηλαδή ξεκινάμε από τη βάση και προχωράμε προς την κορυφή της πυραμίδας, «ανεβαίνοντας» προς τις εκλογές και όχι «κατεβαίνοντας».

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην κίνηση αυτή είναι η πίστη και η προσήλωση στην ιδέα της Δημοκρατίας, της Ισότητας και του Αλληλοσεβασμού μεταξύ των συνεργατών μας και των άλλων υποψηφίων προσώπων και συνδυασμών.

Ξεπερνάμε προκαταλήψεις και αγκυλώσεις, αγκαλιάζοντας κάθε καλοπροαίρετο συμπατριώτη μας, χωρίς να λαβαίνουμε υπόψη κομματικές τοποθετήσεις ή οποιεσδήποτε άλλες διαφοροποιήσεις.

Με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζουμε στη δημόσια ζωή του τόπου μας, νέα ήθη, σε περιβάλλον πολιτισμού, ευγένειας, δημοκρατίας, διαφάνειας, ανιδιοτέλειας και αλληλέγγυας προσπάθειας. Και όλα αυτά με πίστη στο σκοπό μας και αποφασιστικότητα.

Καλούμε λοιπόν τον καθένα που ενδιαφέρεται για το μέλλον και την πρόοδο αυτού του τόπου να συστρατευθεί μαζί μας –  υπογράφοντας τη διακήρυξη αυτή – και όλοι μαζί να συναποφασίσουμε και να επιλέξουμε, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, τους στόχους, τα μέσα, τους τρόπους και τους ανθρώπους που θα αναλάβουν, με τη συμπαράσταση όλων μας, να ηγηθούν αυτής της τόσο σημαντικής προσπάθειας.

Αφήνουμε στην άκρη το παλιό και «εκ των άνω» σύστημα αυτοδιοίκησης και παίρνουμε στα χέρια μας τις τύχες και το μέλλον αυτού του τόπου.

Δύναμή μας είναι ο Λαός της Λήμνου και η Πίστη και η Αγάπη για τον Τόπο μας.

 Λιβαδοχώρι Λήμνου, 2 Δεκέμβρη 2018.

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button