Περιοδικό

3 Λημνιοί στην Κίνα, ακομη, του Μάο.

Στο μακρινό 1980 και στην επίσης μακρινή, τότε,  Κίνα  βρέθηκαν 3 Λημνιοί και ένας  Κερκυραίος, ο Σπύρος (άκρο δεξιά) , μπαρκαρισμένοι σε Φορτηγό.

Επισκεφτήκαμε ανάμεσα στα άλλα ( μπαρ και τέτοια δεν υπήρχαν στην κομμουνιστή Κίνα) ,  και ένα “απόκρυφο”   Βουδιστικό μοναστήρι σε 800 μ. υψόμετρο,  από όπου και η φωτογραφία.

Οι τρεις Λημνιοί απο αριστερά : Ο Στέλιος Περγαμηνός, που έφυγε τόσο άδικα σε τροχαίο, εγώ (ελπίζω να με ξεχωρίζετε  από το Βουδιστή μονάχο…) και ο πολύ γνωστός Γαρύφαλλος  Κατσώνης (απο Ατσικη) , συμπαίχτης μου στον Αστέρα και δημιουργός του πολύ επιτυχημένου στο Μούδρο κέντρου  “Καρνάγιο”

Σε εκείνη την Κίνα ήταν ακομη έντονη η παρουσία του  Μαο  με αγάλματα, Εφημερίδες Τοίχου, τεράστιες Κομμουνιστικές Αφίσες και χιλιάδες ποδήλατα στους δρόμους με  ελάχιστα  σαραβαλάκια αυτοκίνητα.  Οι παλιοί φορούσαν ακομη την “παραδοσιακή” εργατική φόρμα…  που τα προηγούμενα χρόνια  φορούσαν όλοι. Όταν λέμε ισότητα,  στην Κίνα το εννοούσαν!

Υπήρχαν όμως και δείγματα, νεοκατασκευασμένα  Πολυώροφα Ξενοδοχεία με πολυτελή Εστιατόρια, άδεια πάντως,  και τεράστια εμπορευματική  κίνηση στα Λιμάνια,  της Κινάς που ξεκινούσε για να γίνει αυτό που ειναι σήμερα.

Προχτές διάβαζα ότι σήμερα η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής των πανάκριβων     Ελβετικών  ρολογιών και ότι  υπάρχουν περισσότεροι πολύ-εκατομμυριούχοι από ό,τι  στην Αμερική…  Μέσα σε 40 χρόνια! Ποιος θα το πίστευε, τότε !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button