ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

3,5 χιλιόμετρα γνωριμίας με το νέο Καβείριο !

Επιτυχία, αριθμητική  και  ποιοτική, σημείωσε η επίσκεψη στο νέο Καβείριο, οργανωμένη από το σύλλογο:  ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ .

Χθες Κυριακή 18/10 έγινε ξενάγηση στον  Αρχαιολογικό Χώρο του Καβειρίου, με τις νέες ανασκαφές,    από την έμπειρη Ξεναγό και μέλος του Συλλόγου,  Αγάθη Κοκαλα,  με κάποιες παρεμβάσεις της Πρόεδρου του Συλλόγου, Φιλολόγου , Χαριτίνης Φωτοπούλου, ενώ στη διαδικασία αυτή της  “εκ του σύνεγγυς”  γνωριμίας με το αρχαίο Ιερό  συνέβαλε και ο Θωμάς Σφούνης,  με μια αναλυτική αναφορά στον Μυθικό Φιλοκτήτη,  που η σπηλιά του είναι “ενσωματωμένη” στο χώρο του Καβειρίου.  Συνολικά όλο αυτό το περιδιάβασμα στη μυθολογική εποχή,  μεχρι το εκκλησάκι της Χλόης,    είχε μια απόσταση γύρω  στα 3,5 χιλιόμετρα, που όπως μου είπαν, δεν  τους φάνηκε  καθόλου!

Τα περί τα 30  άτομα,  που πήγαν με  τα αυτοκίνητα τους για να διανύσουν,   οι περισσότεροι απο Μύρινα,  μια απόσταση 40 χιλ. και άλλα τόσα επιστροφή, έμειναν ενθουσιασμένοι από αυτή την Κυριακάτικη   Εκδρομή   ουσιαστικής γνωριμίας με τα “σπουδαία” της Λημνου.   Είναι σίγουρο ότι , όσοι μπορούν,  θα είναι και στην επόμενη Εκδρομή του  Συλλόγου την ερχόμενη  Κυριακή 25/10  στους Πύργους της Φισίνης  και συνδυαστικά στην περιοχή,  όπου  κάποιοι σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά!  Ετσι, οταν  χρειαστεί,  θα ξέρουν για ποιον τόπο μιλάνε !

(LimnosNea.gr – πρόταση : σε αυτή την εκδρομή έκτος  από κάποιον ξεναγό για τα Αρχαία, μάλλον Βυζαντινά εκεί,  ας πάρουν και κάποιον γνώστη  της Μελισσοκομίας στη Περιοχή,  με τη μεγάλη παράδοση και παραγωγή σε θυμαρίσιο μέλι)

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button