ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λημνος – Α.Π.Ε παντού με το σχεδιασμό της ΡΑΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ

Του Αντωνη Καραγιάννη

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12/10/2020 συζητήθηκε η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης της εταιρείας DYTIKOS HYBRID AE για την εγκατάσταση υβριδικού σταθμού φωτοβολταϊκών στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος της Σκανδάλης.

Ως γνωστόν παραβρέθηκα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόσκληση του προέδρου και απάντησα στα ερωτήματα που μου είχαν τεθεί. ( Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι δεν υπήρχε περίπτωση να απουσιάζω. )

Με αφορμή την συζήτηση αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις προτάσεις εγκατάστασης ΑΠΕ στη Λήμνο.

Στο χάρτη της ΡΑΕ της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που σας παραθέτω απεικονίζονται οι προτάσεις για εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα νησί μας.

Ο χάρτης αυτός παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Γιαρμαδούρο και τον κ. Πλαφαδέλλη αλλά μάλλον πέρασε απαρατήρητος.

Επανέρχομαι λοιπόν για την καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων και σας παρακαλώ να το δημοσιεύσετε.

Στον χάρτη αυτόν μπορούμε να διακρίνουμε τις προτάσεις για εγκατάσταση:

1) Αιολικών σταθμών

2) Α/Γ αιολικών και υβριδικών σταθμών

3) Φωτοβολταϊκών σταθμών και

4) Υβριδικών σταθμών

Η πρόταση που συζητήθηκε αφορούσε την εγκατάσταση ενός υβριδικού σταθμού στην περιοχή της Σκανδάλης.

Ο σταθμός αυτός είναι είναι η πρώτη περίπτωση από τις 10 συνολικά ανάλογες προτάσεις, σε διάφορα σημεία του νησιού, (10 είναι μόνο οι όμοιοι υβριδικοί σταθμοί) στις οποίες το Δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί αργά ή γρήγορα να πάρει θέση.

Θα παρακαλούσα όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους στην επόμενη συνεδρίαση, να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα προσοχή και με καλή ενημέρωση αφού σύντομα θα κληθούν να εκφέρουν τη γνώμη τους και να αποφασίσουν και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Καραγιάννης Αντώνης

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button