ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Έτσι έφθασε η χιονόπτωση στη Μυρινα από την Ανατολική Λημνο. Τι θα γίνει με τα πιθανά παγώματα απόψε

Χιόνιζε από τις 11  (06/2/23  στη Λήμνο,  όπως ήταν στην Πρόβλεψη των Μετεωρολογικών  Μοντέλων,  που το  πήγαιναν μέχρι τις 5 το απόγευμα…

Άρχισε,  με βάση τις  τηλεφωνικές   πληροφορίες  Ακροατών  του  ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  από την  Ανατολική Λήμνο:  Κοντοπούλι,  Καλλιόπη, Μουδρο και λίγο αργότερα Ρωμανού και Λυχνα. Αμέσως μετά άρχιζε να χιονίζει και μάλιστα πυκνά  στην η Ατσική και στις  Σαρδες  ενώ Ταυτόχρονα μας πληροφορούσαν οι Ακροατές μας ότι ρίχνει στα Τσιμάνδρια, Κοντιά,   Φακό .   Ετσι ήρθε  και η σειρά του Πλατύ,  που απ το Χιόνι  δεν έβλεπαν στα 50 μέτρα !

Μετά τις  Σαρδές ηρθε ο Κορνός, που δεν θα εμεινε πίσω στην Ραδιοφωνική  ενημέρωση  που ζητήσαμε και οι Ακροατές μας  ανταποκρίθηκαν

Ήταν φανερό ότι η Μύρινα είχε περικυκλωθεί και ήταν  θέμα  χρόνου!

Αυτό, που άρχισε στις 11 στη Ανατολική Λήμνο  έκανε για να φτάσει στη Μύρινα 1  ώρα,  άρχισε στις 12  και ήταν πυκνό για περίπου 1 ώρα.    20 λεπτά νωρίτερα περνούσε και από τον  Άγιο Δημήτριο,  που είναι ο πιο σημαντικός  οδικός Κόμβος του Νησιού !

Στον Κάσπακα και στο νέο “Χωριό” , που  λέγεται  ΑγιοΓιαννης,   πήγε αμέσως  μετά τη Μύρινα  με  τη  μορφή της Χιονοθύελλας , όπως μας είπαν.

Στις  2 είχαν  τελειώσει όλα  και δεν υπάρχει πρόβλεψη για  κάποια συνέχεια.

Το μόνο  ανησυχητικό που έμεινε  είναι ότι οι δρόμοι κράτησαν  νερά από  το μαλακό αυτό Χιόνι,   που μόλις έπεφτε έλιωνε,   και το βράδυ με θερμοκρασίες που  προβλέπονται  κοντά στο ΜΗΔΕΝ,  μήπως έχουμε  παγωμένους  δρόμους και γλιστρήματα .

Όμως για αυτό μας  διαβεβαίωσε ο Έπαρχος ότι  από τα ξημερώματα  θα είναι έτοιμοι   με ένα βυτίο  θαλασσόνερο  και την Αλατιέρα για να σκορπίσουν  αλάτι όπου χρειαστεί !

Για  πλήρη εικόνα της σημερινής χιονόπτωσης που ίσως είναι  και η μοναδική φετινή,   μόλις σταμάτησε να χιονίζει,  είδαμε τις κοντινές Πλαγιές (φωτογραφία Δημ Μπουλωτη)   και  Βουνοκορφές να έχουν  ασπρίσει…

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button