ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

4,1 εκ. για ασφαλές σύγχρονο Λιμάνι στον Αγιαρμόλα !

Μύρινα, 30 Νοεμβρίου2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι, με την αριθ. 2638/30.11.2020 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, η πράξη «Κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στη θέση Άγιος Ερμόλαος Ατσικής»   εντάχθηκε στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα», στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 1: «Προώθηση της περιβαλλοντικά βιώσιμης, αποδοτικής ως προς τη χρήση των πόρων, καινοτόμου, ανταγωνιστικής και βασιζόμενης στη γνώση αλιείας»

Η πράξη, προϋπολογισμού 4.098.645 ευρώ, αφορά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, λειτουργικού και ασφαλούς αλιευτικού καταφύγιου για τον ελλιμενισμό αλιευτικών σκαφών στην περιοχή της Βορειοανατολικής Λήμνου και θα υλοποιηθεί με τα ακόλουθα έξι υποέργα.

Υποέργο 1. «Επικαιροποίηση και σύνταξη νέων μελετών αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Ερμολάου Δήμου Λήμνου»,

Υποέργο 2. «Κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στη θέση Άγιος Ερμόλαος Ατσικής Λήμνου»,

Υποέργο 3. «Εποπτεία και παρακολούθηση εκτέλεσης λιμενικών έργων στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Ερμολάου Ατσικής Λήμνου από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων»,

Υποέργο 4. «Φωτοσήµανση του αλιευτικού καταφυγίου»,

Υποέργο 5. «Σύνδεση µε το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ»,

Υποέργο 6. «Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου».

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα διευκολύνει τις δραστηριότητες των αλιέων της ΒΑ Λήμνου. Επίσης, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τη διαχειριστική αρχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα ένταξης του έργου, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Υπουργείου.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button