ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – φλομάρια με γεύση πίτσας
ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – φλομάρια με γεύση πίτσας
Επιμελεια Θ. Δημητριάδης
Διευκρίνιση: Οι ένθετες διαφημίσεις, που διακόπτουν τη ροή του κειμένου, γίνονται αυτόματα από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο της συνταγής
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. φλομάρια (χυλοπίτες Λήμνου)
½ φλ. ελαιόλαδο
5-6 φέτες μπέικον, πολύ ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
200 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ, περασμένη από το multi
2 κ.γ. ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο
3 λίτρα νερό, ζεστό
1 κ.σ. βασιλικό, ξερό
100 γρ. μελίχλωρο (σκληρό τυρί Λήμνου), τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον με το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά για 4-5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα φλομάρια και τον βασιλικό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα, σκεπασμένη, να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο μελίχλωρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Αντί για ξερό βασιλικό μπορούμε να βάλουμε ρίγανη ξερή ή φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο.
Για περισσότερη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στο νερό ζωμό κοτόπουλου.
Συνοδεύεται από φέτα καλαθάκι Λήμνου
Για επιδόρπιο γλυκό κουταλιού σταφυλάκι Αχιλλαδέλη
Καλή επιτυχία και Καλό Μήνα!