Απόψεις

Η ψήφος είναι μυστική. Ευτυχώς!

Η ψήφος είναι μυστική. Ευτυχώς!

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Όλοι οι υποψήφιοι, γνωστοί και άγνωστοι, φίλοι, συγγενείς, συμμαθητές, γείτονες και συμπολίτες, με χαιρετούν εγκάρδια, με κερνούν καφέ, μού δίνουν την κάρτα με τη χαμογελαστή φωτογραφία τους και τα φυλλάδια με το εμπνευσμένο πρόγραμμα της παράταξης τους. Και μού εξηγούν ότι, εκτός από τη δική μου την ψήφο, που την έχουν δεδομένη και σίγουρη, στηρίζονται και στη βοήθεια μου, δηλαδή να επηρεάσω κι άλλους για να τούς ψηφίσουν κι αυτοί. Και κάνουν υπολογισμούς περίπου πόσα «κουκιά» ψήφους θα συγκεντρώσουν για να νικήσουν.

 

Έχω μαζέψει πάνω από 50 κάρτες και η συλλογή μου συνέχεια μεγαλώνει. Περιμένω τώρα μέχρι τις εκλογές. Εκτός από τις κάρτες, να κάνω και μια άλλη μεγάλη συλλογή με φακέλους με τα ψηφοδέλτια.

Προσπαθώ πολύ να μη πω ψέματα και να μη τούς απογοητεύσω. Μακάρι να μπορούσα να τούς ψηφίσω όλους ταυτόχρονα, αλλά αυτό δυστυχώς δεν γίνεται.

Ευτυχώς η ψήφος είναι μυστική. Και όταν θα βγουν τα αποτελέσματα των εκλογών, δεν θα ξέρουν ποιοι τους ψήφισαν και ποιοι όχι.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button