Ανακοινώσεις

Νεες ειδικότητες στο Δ.ΙΕΚ Λημνου- Ζητουνται νέες ειδικότητες

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2023Β

 

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και η Διεύθυνση του δημόσιου ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ απευθύνει στα εγγεγραμμένα μέλη του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αίτηση-δήλωση μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου κατάρτισης 2023Β στο Ι.Ε.Κ. ΛΗΜΝΟΥ ανά ειδικότητα και μάθημα για ανάθεση διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία.

 

Η δήλωση των μαθημάτων θα υποβληθεί ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης

mitrooiek.minedu.gov.gr

από τη Δευτέρα 02.10.2023 και ώρα 12:00 έως και την Τετάρτη 04.10.2023 και ώρα 21:00

στη σχετική επιλογή του μενού «δήλωση μαθημάτων».

 

Παρακαλούνται τα μέλη του μητρώου να συμβουλεύονται τους οδηγούς κατάρτισης των ειδικοτήτων σχετικά με το προσοντολόγιο των εκπαιδευτών πριν την αίτηση-δήλωση των μαθημάτων. Δηλώσεις-αιτήσεις μαθημάτων, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τα προβλεπόμενα στα προσοντολόγια των εκπαιδευτών των οδηγών κατάρτισης των ειδικοτήτων, δε λαμβάνονται υπόψη για την ανάθεση διδακτικού έργου στα μέλη του Μητρώου Ι.Ε.Κ.

 

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Κ1/104717/10‐08‐2020 (ΦΕΚ Β΄3393/2020) «Κανονισμός Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ.» η δήλωση-αίτηση ανάθεσης μαθημάτων γίνεται:

‐ για πέντε (5) κατ’ ανώτατο όριο Δ.Ι.Ε.Κ. μίας (1) μόνο περιφέρειας

‐ για τέσσερις (4) κατ’ ανώτατο όριο ειδικότητες ‐ τμήματα κάθε Δ.Ι.Ε.Κ.

‐ μέχρι τρία (3) μαθήματα ανά ειδικότητα ‐ τμήμα .

 

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων, είναι ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του ΙΕΚ.

 

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά, στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ, τον Οδηγό Σπουδών της Ειδικότητας που σας ενδιαφέρει.

 

«Ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτή Δ.Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ορίζονται οι (16) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως εκτός των παρακάτω περιπτώσεων: α) (10) διδακτικές ώρες για τους ελεύθερους επαγγελματίες, β) (8 ) διδακτικές ώρες, όταν ο εκπαιδευτής έχει την δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή έχει πλήρη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα ή είναι συνταξιούχος», σύμφωνα με το άρθρο 26, ΦΕΚ 5837/2021 του Νέου Κανονισμού ΙΕΚ, ο οποίος ισχύει από το εξάμηνο 2022 Α.

 

Η εκ των υστέρων παραίτηση, μετά δηλαδή την αποδοχή της ανάθεσης, επιφέρει παύση του εκπαιδευτή από μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης για το τρέχον και το αμέσως επόμενο εξάμηνο κατάρτισης.

 

Τα καθήκοντα των εκπαιδευτών περιγράφονται στον νέο Κανονισμό Λειτουργίας των ΙΕΚ που είναι αναρτημένος στις σελίδες του ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε:

– Να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του ΙΕΚ στο τηλέφωνο 2254025340 (ώρες εξυπηρέτησης κοινού 13:00 – 19:00)

ή στο e-mail grammateia@iek-limnou.les.sch.gr

– Nα επισκέπτεστε την ιστοσελίδα και τη σελίδα του ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ στο facebook http://www.facebook.com/ieklimnou

 

Στη σελίδα μας θα ενημερωθείτε για τις 5 ειδικότητες, τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2023Β του Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ, τη διδακτέα ύλη, καθώς και για τα προσόντα εκπαιδευτών που απαιτούνται ανά μάθημα.

 

Για να σας διευκολύνουμε αναρτούμε πίνακες με τα μαθήματα και τα απαιτούμενα προσόντα εκπαιδευτών ανά μάθημα και ανά ειδικότητα του χειμερινού εξαμήνου 2023Β όλων των Ειδικοτήτων του Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Λήμνου

Λυγδά Ιουλία

LimnosNea.gr : Η Διευθύντρια  Ιουλία Λυγδά  σε παλιότερη  συνέντευξη της στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button