ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Μουτζουρης προς Καιριδη: Ευχαριστιες και ανησυχίες…

Μουτζουρης περος Καιρτιδγ

Μυτιλήνη 11 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε την Παρασκευή 08.12.2023 στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου  με τον  Υπουργό Δημήτρη Καιρίδη.

Ο Περιφερειάρχης  αρχικά ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ικανοποίηση του αιτήματος που είχε θέσει προσωπικά  στον Πρωθυπουργό αλλά και στον ίδιο, για την παροχή διευκολύνσεων για την επίσκεψη Τούρκων πολιτών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ανησυχία του για το ζήτημα του μεταναστευτικού, σημειώνοντας πως  παραμένει σταθερός στις απόψεις του για το θέμα, ζητώντας εκκένωση των νήσων και μείωση των ροών.

Από την πλευρά του ο κ. Καιρίδης τόνισε  του ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και ιδίως η Λέσβος και η Σάμος, έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος της μεταναστευτικής πίεσης και πως η ελληνική πολιτεία είναι και θα είναι πάντα δίπλα στις τοπικές κοινωνίες για την ασφάλεια και την οικονομική τους ευημερία.

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα καθώς ήταν η πρώτη επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και υπήρξε πνεύμα συνεργασίας των δυο πλευρών, με στόχο την προάσπιση  των συμφερόντων των νησιωτών.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό κ. Καιρίδη τον οποίον ευχαρίστησα για την συμβολή του στο θέμα της βίζας.  Είχα τονίσει επανειλημμένως προς τον ίδιο από την ώρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του την σημασία του αιτήματος μας για την βίζα στους Τούρκους πολίτες, όπως είχα κάνει και προς τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στην Μυτιλήνη τον Μάιο και χαίρομαι που εισακούστηκα.

Μεγαλύτερη  ωστόσο είναι η ικανοποίηση βλέποντας την απήχηση που έχει  από τους κατοίκους των νήσων μας αλλά και τους  Τούρκους η παραπάνω εξέλιξη.

Από κει και πέρα, συζητήσαμε για το μεταναστευτικό, για το οποίο τον ενημέρωσα πως παραμένω σταθερός στις απόψεις μου, τόσο για τις δομές όσο και για την εκκένωση των νήσων,  τονίζοντας πως τα νησιά μας πλέον έχουν αφήσει πίσω το μεταναστευτικό ζήτημα, έχουν ορθοποδήσει τουριστικά και δεν επιθυμούμε  πισωγυρίσματα».

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button