Λήμνος

Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας !!!

Το τριήμερο 4 έως και 7 Δεκεμβρίου 2023  η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου συμμετείχε στην «Εσπερίδα Ενημέρωσης και το Περιφερειακό », που διοργάνωσε  στο Βόρειο Αιγαίο, Το Πράσινο Ταμείο, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Το Έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ), σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους. Απώτερο στόχο του LIFE-IP CEI- Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Στην ημερίδα  συμμετείχαν επίσης  με τηλε-συνδέσεις τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος και Ικαρία.  Από την Π.Ε.Λήμνου, παρευρέθηκαν ο Επάρχος  Άγγελος Βλάττας Λαμπρινός, υπάλληλοι του Επαρχείου, ο ειδικός σύμβουλος Βασίλης Κρέτσης  ενώ παράλληλα τίμησαν με την παρουσία τους κάποιες  θεματικές ενότητες , η Νεοεκλεγείσα  Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα, οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βαγγέλης Χασάπης και κ. Χρήστος Πυρομάγλου. Τέλος, την ημερίδα παρακολούθησε και ομάδα σπουδαστών του ΙΕΚ Λήμνου συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια κ. Ιουλία Λυγδά .

Περισσότερες πληροφορίες για το LIFE-IP CEI-Greece είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα  www.circulargreece.gr

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button