ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Καιτη Καραμαλούδη: “Εφυγε λέει πλήρης ημερών. Ο θεός ορίζει το χρόνο…|”

Παίρνω την ανάρτηση της Βαρβάρας Βαγιάκου Βλαχόπουλου η οποία  μας δίνει,  με το δικό της μοναδικό λογοτεχνικό τρόπο,  την απώλεια της Καίτης Καραμαλούδη

Η φωτογραφία είναι της κόρης της  Φωτεινής.

Η Καίτη Καραμαλούδη εικονίζεται  νεαρή  που ήρθε στη Λήμνο για να υπηρετήσει  ως δασκάλα και έμεινε  εδώ   όταν γνώρισε και παντρεύτηκε  τον επίσης δάσκαλο,  από τον Κοντιά,  Ευάγγελο Καραμαλούδη. Είναι  στην Ατσική, με το τα άσπρο παλτό,  το 1952.

Απο χθες 24/3/24 έχω πάρει πολλά, μηνύματα,  τηλεφωνήματα κλπ από πολλούς,  οι οποίοι ήξεραν τη σχέση της Καιτης Καραμαλουδη με το Σταθμό (ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ) όπου κατά καιρούς  είχε μιλήσει   για πολλά  και διάφορα αλλά κυρίως για την Ελλάδα της Εθνικής Αντίστασης,  για το αδελφό της  που  τον έχασε στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης  στο Μαουτχάουζεν, γνωστό απο τραγούδι ου Μίκη,   για το Ανταρκτικό της Κατοχής και τα σχετικά τραγούδια .

Μιλούσαμε ταχτικά ακόμα και πρόσφατα, προ μηνός,  και επιβεβαιώνω αυτό που γράφει η Βαρβάρα για το λαμπερό μυαλό της  που χρόνος δεν τόλμησε να αγγίξει..   Τη ρώτησα,  καθώς  έμενε στην Αθήνα  και κάθε καλοκαίρι ερχόταν για μεγάλο διάστημα στη Λήμνο,  πότε θα έρθει  για φέτος  και μου απάντησε “θα δούμ娔

 

Γράφει η Βαρβάρα Β.Β:

 

“Έφυγε λέει πλήρης ημερών.

Ο θεός ορίζει το χρόνο.

Ο χρόνος όμως για την αγαπημένη 

Καίτη Καραμαλούδη  ήταν με το μέρος της. Φίλος της πιστός …δεν καταδέχτηκε να ακουμπήσει το μυαλό της, την όρεξή της για το καλοκαιρινό ταξίδι της στη Λήμνο.

Σήμερα το ταξίδι της άλλαξε ρότα.

Καλό να είναι αγαπημένη μας Καίτη.Τα κεφαλαία που αρμόζουν στις ΚΥΡΙΕΣ ο θάνατος τα αφαιρεί.

Εμείς όμως πάντα θα σε θυμόμαστε σαν την ΚΥΡΙΑ Καίτη.

Οι νεώτεροι ημών και σαν ΔΑΣΚΑΛΑ Καίτη που μαζί με τον αείμνηστο ΔΑΣΚΑΛΟ Ευάγγελο Καραμαλούδη σύντροφό σου αρωματίσατε τη Λημνιακή κοινωνία για πάντα.

Αντίο Καιτούλα μας.

Συλλυπητήρια για τη μανούλα σου φίλη μου Φωτεινή Καραμαλούδη.”

Bαρβάρα  .Β.Β

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button