ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Πρασόρυζο
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Πρασόρυζο
(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)
Εύκολο και νηστίσιμο.
ΥΛΙΚΑ Πράσο, κρεμμύδι, ρύζι καρολίνα, χυμό ντομάτας, κόκκινο πιπέρι, 1 κύβο ζωμό κρέατος βοδινό (για όσους δεν νηστεύουν), 1 λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο μαραίνουμε 5 λεπτά το ψιλοκομμένο πράσο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει και για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ρύζι καρολίνα και συνεχίζουμε 1-2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε χυμό τομάτας (προαιρετικά, ένα φλιτζάνι), λίγο κόκκινο πιπέρι, αλάτι (ή 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει ένα κύβο βοδινό – για όσους δεν νηστεύουν).
Βράζει σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει το ζουμί του.
Πότε -πότε ελέγχουμε αν έγινε, ή αν χρειάζεται μα προσθέσουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Σερβίρεται με λεμόνι, ελιές ή τουρσί, πασπαλισμένο ελαφρά με μαύρο πιπέρι.
Συνοδεύεται με τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου.
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού νεραντζάκι Αχιλλαδέλη Λήμνου