Ανακοινώσεις

Γνωμοδοτεί: Αδιαφορία…

Ελλείψει απαρτίας την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 ,πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18-11-2019  η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Λήμνου. Η Επιτροπή έχει μεν γνωμοδοτικό χαρακτήρα αλλά γνωμοδοτεί για βαρύνουσας σημασίας θέματα και συγκεκριμένα για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου και την κατάρτιση του προσχεδίου του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και του Προϋπολογισμού. Μπορεί δηλαδή να συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του προγραμματισμού του Δήμου για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η απουσία του Δημάρχου ,των Αντιδημάρχων, των Προέδρων των νομικών προσώπων ,των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων δείχνει  την απαξίωση του ρόλου της Επιτροπής η οποία θα μπορούσε να είναι πεδίο γόνιμου διαλόγου για τα δημόσια πράγματα του τόπου μας.

Η Ελεονώρα Γεώργα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» με τη συμμετοχή της στη συνεδρίαση τόνισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ,αναφερόμενη πιο συγκεκριμένα στα έργα των αλιευτικών καταφυγίων της ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ και του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΝΤΙΑ. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα να προβλεφθεί και να προχωρήσει η σύνταξη μελετών με σκοπό την ταχεία υλοποίηση του ταλαίπωρου έργου της αποκατάστασης του κτιρίου του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ και του επιβεβλημένου έργου του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΛΑΤΕΩΣ, περιοχή όπου το αποχετευτικό πρόβλημα ταλαιπωρεί τους κατοίκους, τις δραστηριοποιούμενες τουριστικές επιχειρήσεις ,μικρές και μεγαλύτερες και τα καταστήματα. Ιδία προτεραιότητα να δοθεί στην αντιμετώπιση του ζητήματος της ύδρευσης της περιοχής. Έκανε επίσης λόγο για νέα κυκλοφοριακή μελέτη για τον ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ  με σκοπό να διευκολυνθεί η καθημερινότητα στην πόλη (ρύθμιση κυκλοφορίας-χώροι στάθμευσης κ.α). Αναφερόμενη στο ΚΕΡΟΣ που αποτελεί τον  οικονομικό πνεύμονα της ευρύτερης περιοχής ,επανέλαβε ότι η διαχείρισή του από φορέα που θα συνιστούν οι αρχές, ειδικοί αλλά και κάτοικοι και επαγγελματίες , είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία. Η ανάπτυξη της περιοχής πρέπει να προχωρήσει με σχεδιασμό και όχι άναρχα ώστε να αποτελέσει από τους δημοφιλείς προορισμούς του είδους. Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ του νησιού να στηριχθεί με σχέδιο και επαγγελματισμό .

Τέλος, η Ελεονώρα Γεώργα επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές και να ιεραρχηθούν οι προτάσεις των συμβουλίων και των Προέδρων των Κοινοτήτων και ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΟΥ.

Οι παραπάνω αναφορές δεν αποκλείουν την αντιμετώπιση άλλων αναγκών. Οι ολοκληρωμένες  προτάσεις της παράταξης «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» αποτυπώνονται συνολικά στο συνοπτικό πρόγραμμα του συνδυασμού που προτάθηκε και προεκλογικά στους δημότες.

Ελεονώρα Γεώργα

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button