ΕπίκαιραΕπιλεγμένα
Γιατί είναι ακριβά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια;

Γιατί είναι ακριβά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια;
Τί απαντούν οι πλοιoκτήτες στον υπουργό Ναυτιλίας
Αυτό είναι το κύριο θέμα στο διαδικτυακό ενημερωτικό κανάλι FLASH.GR. στο οποίο αναλύονται τα νέα δεδομένα στις θαλάσσιες μεταφορές που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες, αλλά και τους κατοίκους των νησιών.
Γιατί αυξήθηκαν οι τιμές: Πως κινείται ο Υπουργός Ναυτιλίας. Τι αναφέρουν οι πλοιοκτήτες:
Την «ανηφόρα» έχουν πάρει οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μια ακόμη χρονιά με αυξήσεις μάλιστα που σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας Vivanoda φτάνουν ακόμα το 101%.
Παρέμβαση Στυλιανίδη
Η κατάσταση που επικρατεί φαίνεται ότι οδήγησε τον υπουργός Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη ο οποίος έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητώντας «στενότερη συνεργασία» έτσι ώστε να «ώστε να υπάρχει ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση, τυχών, περιστατικών καταχρηστικής συμπεριφοράς στην αγορά, εκ μέρους ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων». Στην επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρήστος Στυλιανίδης φαίνεται να θέτει θέμα «ανάπτυξη αμοιβαίας συνεργασίας επί θεμάτων ναύλων εισιτηρίων».
Ακριβά τα εισιτήρια γιατί είναι ακριβό το λειτουργικό κόστος
Μιλώντας στο Action24 ο πρόεδρος της Συνδέσμου επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Διονύσης Θεοδωράτος εξήγησε ότι στις βασικές γραμμές οι τιμές είναι ίδιες από το 2022, ενώ διαφορές υπάρχουν, κάποιοι ναύλοι είναι ακριβοί και υπάρχουν καταγγελίες αλλά υπάρχουν φθηνότερες επιλογές για τους καταναλωτές με άλλα πλοία.
Παραδέχθηκε ωστόσο ότι τα εισιτήρια είναι ακριβά αλλά όπως είπε αυτό οφείλονται στο ακριβό λειτουργικό κόστος ενός πλοίου και αυτό αφορά πολλούς παράγοντες όχι μόνο στο πετρέλαιο που ακρίβυνε 10% ετησίως αλλά και στο μισθολογικό κόστος, τα κόστη επισκευών που έχουν ανέβει 16%, είναι πολλοί οι παράγοντες.
Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράτος απέκλεισε να υπάρχουν συμφωνίες ακτοπλοϊκών εταιρειών κάτω από το τραπέζι. «Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και αυτή τηρείται. Έγιναν πάνω από 450 έλεγχοι από την επιτροπή Ανταγωνισμού για το αν τηρείται η διαδικασία και διαπιστώθηκαν 5 παραβάσεις. Ο Υπουργός ζήτησε συνεργασία, δεν έκανε καταγγελίες στην Επιτροπή».
Και κατέληξε: «Αυτήν τη στιγμή υπάρχει διαφορετική παροχή υπηρεσιών και ο πελάτης πρέπει να επιλέγει ανάλογα με τη μέρα, την ώρα και τον τύπο του πλοίου που θέλει να ταξιδέψει».
ΠΗΓΗ: https://www.flash.gr/giati-einai-akriva-ta-aktoploika-eisitiria-ti-apantoyn-oi-ploiktites-ston-ypoyrgo-naytilias-944357



