ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Το Τριήμερο (24-26/6) που η Περιφερειακή Αρχη ήταν εδώ!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΛΗΜΝΟΥ

ΕΠΑΡΧΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

 Δελτίου Τύπου  – Μύρινα,  28 Ιουνίου  2024

 Την Λήμνο επισκέφθηκε ο  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωσταντίνος Μουτζούρης το τριήμερο  24-26  Ιουνίου 2024  συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αριστόβουλο Ελευθερίου και τους  Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη και Τεχνικών Έργων Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή. Παρόντες και ο Έπαρχος Π.Ε. Λήμνου Απόστολος Κουτσογιάννης,   ο Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικών Θεμάτων Λήμνου Άγγελος Βλάττας Λαμπρινός και ο Ειδικός Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Βασίλης Κρέτσης.

Το πρωί της Τρίτης 25 Ιουνίου o Περιφερειάρχης παρακολούθησε την διαδικασία ψεκασμού του προγράμματος δακοκτονίας το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη  και υλοποιείται για πρώτη φορά στην Λήμνο. Ενημερώθηκε για την πορεία της από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Λαγουτάρη και τα στελέχη της υπηρεσίας.

Στην συνέχεια  στις 10.30 π.μ. ο Περιφερειάρχης  εγκαινίασε παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου  τη νέας Επαρχιακή οδό «Παράκαμψη Οικισμού Θάνους»  έργο μείζονος σημασίας για το νησί της Λήμνου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρευρεθεί στην εκδήλωση-παρουσίαση για την κατάθεση  φακέλου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π. το «Ασπρομύτικο φασόλι, Ατσικής Λήμνου».

Την Τετάρτη  26/6 ο Περιφερειάρχης προέδρευσε στη διευρυμένη σύσκεψη  στην Ατσική σχετικά με το έργο ” Αναδασμός  Ατσικής” το οποίο εκπονείται από την Περιφέρεια  , παρουσία του εκπρόσωπου της αναδόχου εταιρείας  , της επιτροπής αναδασμού του τοπικού συνεταιρισμού καθώς και κάτοικων της περιοχής με θέμα την πορεία του έργου .

Στη συνέχεια υποδέχτηκε στο Επαρχείο της Π.Ε Λήμνου   αντιπροσωπεία  Αυστραλιανή κυβέρνησης  όπου και ενημερώθηκε   για την εξέλιξη  της κατασκευής  του μονοπατιού των ANZAC στη Λήμνο.

Την ίδια μέρα συναντήθηκε με το νεοσύστατο αγροτοκτηνοτροφικό σύλλογο Λήμνου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα .

Τέλος ο Περιφερειάρχης παραχώρησε  συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του πραγματοποίησε και την έναρξη του πρώτου συνέδριο στην Ελλάδα που αφορά την αισθητηριακή ανάλυση(sensory  science) των τροφίμων που διοργανώθηκε από το Τμήμα  Επιστήμης και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα την Μύρινα .

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button