Απόψεις

Α, τα παιδάκια μας… Πορτογαλία, ε !

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ

Λεωφ. Δημοκρατίας 16

Τηλ. 22540-25560

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Μύρινας Βουλαλά Χριστίνα, Γλίτζος Χρήστος, Πάκου Στυλιανή, Μαρινάκης Ιωάννης, Μαγδανή Ελίζα και Κασσαβέτη Φωτεινή, καθώς και οι  καθηγήτριες Τζαννή Βασιλική, Λύτη Χριστίνα και Γιαμαρέλου Μαρία βρέθηκαν στο Sao Bras de Alportel της Πορτογαλίας από 14 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019 στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «Incubator for Future European Entrepreneurs» («Δημιουργώντας μελλοντικούς ευρωπαίους επιχειρηματίες»).  Ήταν η τρίτη εκπαιδευτική μετακίνηση στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με θέμα αυτή φορά «Πώς επεκτείνεται μία επιχείρηση».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία στην Λισαβόνα, όπως τον Πύργο του Μπέλεμ, την Μονή του Αγίου Ιερώνυμου, το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, το Μνημείο των ανακαλύψεων, το Rossio, καθώς και το Ενυδρείο της Λισαβόνας.

Το καλωσόρισμα όλων των συμμετεχόντων έγινε στο δημαρχείο της πόλης Sao Bras de Alportel από τον Δήμαρχο της πόλης και την Διευθύντρια του σχολείου, έγινε παρουσίαση της περιοχής και δόθηκαν δώρα στους μαθητές. Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλάμβανε δραστηριότητες και επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή του Φάρο και του Sao Bras de Alportel, οι οποίες στόχευαν στην εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών με επιχειρηματικές δράσεις, την ενημέρωση από επιχειρήσεις της περιοχής (εργοστάσιο επεξεργασίας φελλού και Μουσείο σαρδέλας) για την λειτουργία τους ως εταιρίες με κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη.  Οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια για επιχειρηματικές δράσεις και σε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού παραλίας στο Εθνικό Πάρκο Ria Formosa στο νησί Farol. Επίσης, οι μαθητές και μαθήτριες επισκέφτηκαν τη μεσαιωνική πόλη Τavira και το χωριό Barril.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και όταν επέστρεψαν δήλωσαν:

«Η επίσκεψη στην Πορτογαλία θα μας μείνει αξέχαστη σε όλη μας τη ζωή! Το πρόγραμμα Erasmus+ μας χάρισε φιλίες και μια νέα οικογένεια…» (Γιάννης Μαρινάκης)

«… κάναμε δυνατές φιλίες που θα μείνουν χαραγμένες μέσα μας για πάντα, είδαμε μοναδικά μέρη τα οποία μπορεί να μην είχαμε ποτέ την ευκαιρία να δούμε αν δεν ήταν το πρόγραμμα Erasmus+…» (Ελίζα Μαγδανή)

«… ήταν μια εμπειρία που άξιζε τον κόπο και την κούραση των πολύωρων δρομολογίων. Κάναμε νέους φίλους, δεθήκαμε με την οικογένεια που μας φιλοξένησε, τόσο πολύ που μας ήταν αρκετά δύσκολο να γυρίσουμε πίσω…» (Στέλλα Πάκου)

«… βρήκαμε το νόημα της ζωής και κάναμε φιλίες ζωής…» (Φωτεινή Κασσαβέτη)

«Το πρόγραμμα Erasmus+ είναι μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες που κάθε έφηβος πρέπει να ζήσει…» (Χρήστος Γλίτζος)

Οι δράσεις του προγράμματος συνεχίζονται με συνεργασία των σχολείων, προετοιμάζοντας τους μελλοντικούς επιχειρηματίες και τις επόμενες εκπαιδευτικές συναντήσεις.

Μύρινα, 26-09-2019

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button