ΕπιλεγμέναΛήμνος

Αφιέρωμα στον Λυράρη Νάσο Κοτσιναδέλλη – Σπάνιο Ηχητικό ντοκουμέντο

Νάσος Κοτσιναδέλλης, ο Λυράρης της Λήμνου, ο μοναδικός και αξεπέραστος Νάσος. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ο τρόπος με τον οποίο παρουσίασε τον “Βρε Κεχαγιά Περήφανε” και το έκανε με τέτοιο τρόπο ώστε ταυτίστηκε με αυτό. Εκπληκτικός επίσης ήταν και στα “Τσιμανδριανά Κορίτσια” και το “Λημνιακό Μπάλο” σε μια μοναδική εκτέλεση.

Η γλωσσά του ήταν η Λημνιά Διάλεκτος χωρίς επιτήδευση.

Να σας προτείνουμε όμως κι άλλα, ίσως άγνωστα τραγούδια, που είναι δικές του συνθέσεις και δείχνουν πόσο πολύπλευρο ταλέντο ήταν.

Το τραγούδι 8η Οκτωβρίου είναι δικό του και σε στίχο και σε μουσική. Αφορά στην Απελευθέρωση της Λήμνου και πάντα το ερμήνευε με πολύ περηφάνεια.

 

Ένα άλλο που το έπαιζε και το τραγουδούσε σε κάθε συναυλία, δική του σύνθεση και αυτό ήταν το “Καλώς ανταμωθήκαμε”, ωραία μελωδία, γλυκό τραγούδι.

Ένα άλλο που δείχνει την προσωπικότητα του Νάσου Κοτσιναδέλλη, που ήταν επικοινωνιακός, άνετος, αλλά και χωρίς να φοβάται να πει αλλήθειες είναι μια συνέντευξη που μας έδωσε το 2006, για μια συναυλία που έδωσε στην Καβάλα. Είναι χαρακτηριστικό το σημείο που αναφέρει πως ένας Σύλλογος της Καβάλας χόρευε το “Πάτ’μα”. Επίσης το στιχάκι που έκανε για τον παρόντα Δήμαρχος Καβάλα.

Ακούστε τα:

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button