Περιοδικό

Αφίξεις αεροπλάνων από το εξωτερικό

Πρεμιέρα χτες 1η Ιουλίου με 235 διεθνείς πτήσεις που έφτασαν σε ελληνικά αεροδρόμια κατά την πρώτη ημέρα του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας τηρούνται τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων στον κλάδο των αερομεταφορών, των τουριστών και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών.

Οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών γίνονται με δειγματοληπτικούς ελέγχους, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί ακόμα και σε όλους τους επιβάτες μιας πτήσης από το εξωτερικό να γίνουν τέστ για κορωνοϊό, εφόσον προκύψει η ανάγκη, με βάση το «έξυπνο» λογισμικό και τον ειδικό αλγόριθμο που εφαρμόζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αυτό συνέβη χτες σε μία από τις πτήσεις που έφτασαν στο «Ελ. Βενιζέλος» από τη Γαλλία, όπου, κατά τις πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε όλους τους επιβάτες. «Από σήμερα εφαρμόζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και δεν υφίσταται υποχρεωτικότητα. Η υποχρεωτικότητα συνίσταται ουσιαστικά στο να αποδεχθεί ο ταξιδιώτης να υποβληθεί σε τεστ» διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές.

Η βασική οδηγία που έχει εκδοθεί είναι ότι έως 31/08/2020 όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τη «Φόρμα Εντοπισμού Επιβάτη» 48 ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και τα λοιπά στοιχεία όπως αυτά καθορίζονται με το παραπάνω έντυπο.

Αφού ο ταξιδιώτης υποβάλλει τη φόρμα, θα λαμβάνει μέσω e-mail ή στο κινητό του από την Πολιτική Προστασία ένα barcode το οποίο και πρέπει να υποδείξει κατά την άφιξή του. Από αυτό θα προκύπτει εάν ο ταξιδιώτης πρέπει να υποβληθεί στο αεροδρόμιο σε τεστ κορωνοϊού και ο ίδιος θα λαμβάνει γνώση κατά την άφιξή του στον προορισμό.

Προϋπόθεση βέβαια αποτελεί να έχει υποβάλει τη φόρμα, κάτι στο οποίο χρειάζεται και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην «αλυσίδα» συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών εταιριών που θα πρέπει να ενημερώνουν τους πελάτες τους πριν την αναχώρηση. Εκτιμάται πάντως ότι για το πρώτο διάστημα θα υπάρξει και μία μεγαλύτερη ανοχή ως προς το όριο του 48ώρου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button