Λήμνος

Αιτημα Δημαρχου: Προμήθεια τεστ ταχείας ανίχνευσης COVID-19 (rapid test) κ.α.

Μύρινα, 16 Νοεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της έκτακτης σύσκεψης του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης απέστειλε σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά με την οποία αιτείται εκ νέου τη σύσταση κλιμακίου αποτελούμενου από στελέχη των σωμάτων ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστική), το οποίο θα επικουρεί την ιατρό της ΚΟΜΥ κ. Αναστασία Κωνσταντίνου, στην ιχνηλάτηση των διαπιστωμένων κρουσμάτων του ιού COVID-19.

Επίσης, ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα με την οποία του γνωστοποιεί την πρόθεση του Δήμου να συνδράμει την προμήθεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test),  με τη συνδρομή του συνόλου των υγειονομικών φορέων που υφίστανται στο νησί,  στο πλαίσιο της προστασίας της υγεία των κατοίκων του νησιού.

Στην επιστολή τονίζεται ότι το νησί δεν διαθέτει δομές υγείας ικανές να αντιμετωπίσουν τη νοσηλεία των κρουσμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαρινάκης ζητά από τον κ. Αρκουμανέα να εξετάσει κατ’ αρχάς την αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό και εναλλακτικά την παροχή περαιτέρω οδηγιών για τη διεξαγωγή μαζικών τεστ, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button