Επίκαιρα

Ακυρώθηκε η τουριστική αεροπορική σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με τη Μυτιληνη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δήλωση Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρη για  την ακύρωση της σύνδεσης Κωνσταντινούπολη – Λέσβο και για την Visa Σέγκεν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης με αφορμή την ακύρωση της προγραμματισμένης σύνδεσης της Κωνσταντινούπολης με την Λέσβο έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι η ιδιωτική αεροπορική εταιρία ακύρωσε την σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με την Λέσβο ξαφνικά και χωρίς να εξηγεί τους λόγους αυτής της απόφασης της. Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη καθώς όπως έχω τονίσει επανειλημμένως ο εξ ανατολών τουρισμός είναι για την Λέσβο αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου σημαντικός και  βασικός πυλώνας για την τουριστική ανάπτυξη».

Παράλληλα στην  δήλωση του ο Περιφερειάρχης αναφέρεται στην αναγκαιότητα να εγκριθεί και φέτος το πιλοτικό Πρόγραμμα ταχείας έκδοσης βίζας βραχείας διαμονής 15 ημερών (Visa Schengen) στα νησιά.

« Το θετικό αντίκτυπο του Προγράμματος έκδοσης ταχείας βίζας βραχείας διάρκειας για τους Τούρκους   έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν σε καιρούς ακόμα δυσκολότερους ως προς τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών Ελλάδας και Τουρκίας.

Η εφαρμογή του προγράμματος είναι ζωτικής σημασίας για την τουριστική ενίσχυση των νησιών μας και αποτελεί αίτημα των κοινωνιών τους, ιδιαίτερα μετά την κρίση του μεταναστευτικού προβλήματος , που επέφερε σημαντικό πλήγμα στο τουρισμό, επηρεάζοντας τις αφίξεις τουριστών από άλλες Ευρωπαϊκές και μη χώρες της Δύσης, δημιουργώντας δευτερεύουσα πολυετή κρίση Το καθεστώς διευκόλυνσης χορήγησης Visa στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος εφαρμόστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια  και θα έπρεπε ήδη να έχει ενεργοποιηθεί και φέτος, καθώς αποφέρει σημαντικό εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες.

Η πρόσφατη βελτίωση στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας , δημιουργεί τις προϋποθέσεις τουριστικών ανταλλαγών και συνεργασιών.

Η λειτουργία του Πιλοτικού Προγράμματος ταχείας έκδοσης βίζας βραχείας διαμονής στα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νομίμως,   σε πύλες  εισόδου με απόφαση της Commission, αποδεικνύει  και συμβάλλει στην έννοια των Ευρωπαϊκών Συνόρων και της νόμιμης εισόδου επισκεπτών.  Ζητάμε μετ’ επιτάσεως από τους αρμοδίους την εφαρμογή του Προγράμματος άμεσα και την ισχύ του για όλο το έτος».

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button