Ανακοινώσεις

Ετοιμάζεται Συγκέντρωση για το Νοσοκομειο ! Επειδή δεν πάει αλλο!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

Σε συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Λήμνου την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 13:00 το μεσημέρι.

Να καλυφθεί άμεσα το Νοσοκομείο Λήμνου με δεύτερο μόνιμο αναισθησιολόγο

και με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, υγειονομικό και λοιπό προσωπικό.

 

Γίναμε πρόσφατα όλοι μάρτυρες ενός ακόμα επεισοδίου που αποδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές υγείας του νησιού μας. Ένα μικρό παιδί, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή του, αναγκάστηκε να διακομισθεί, με έξοδα μάλιστα των γονέων του, ώστε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ που το νοσοκομείο του νησιού μας ΔΕΝ έχει. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη 2η ΥΠΕ ως τους κύριους υπεύθυνους για το γεγονός ότι αφήνουν για μεγάλα διαστήματα το νοσοκομείο του νησιού μας χωρίς αναισθησιολόγο. Για τους κατοίκους της ακριτικής Λήμνου η ύπαρξη αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Η κυβέρνηση, στα πλαίσια της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της υγείας που έχουν εφαρμόσει και οι προκάτοχές της κυβερνήσεις, με βάση και τον πρόσφατο νόμο της πλήρους εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας και των νοσοκομείων, αδιαφορεί για τη δημόσια και δωρεάν υγεία των κατοίκων του νησιού μας, με αποτέλεσμα η υποστελέχωση και η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λήμνου να έχουν χτυπήσει «κόκκινο»! Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού ένα από τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι και η παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας και οι περισσότεροι «κόφτες» της πρόσβασης των ασθενών στα νοσοκομεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την άμεση κάλυψη του νοσοκομείου με αναισθησιολόγο ΤΩΡΑ!

Την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

του νησιού με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό.

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, (2 παθολόγων, 2ου χειρουργού, 2ου αναισθησιολόγου, ογκολόγου, νεφρολόγου, οφθαλμίατρου, ουρολόγου) και όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου, σύμφωνα και με τον υπάρχοντα Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
 • Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου στο νοσοκομείο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανάκληση της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας στο νοσοκομείο με όλα τα συλλογικά και ατομικά μέτρα προστασίας.
 • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού, αφού ο υπάρχων κρίνεται ελλιπής και επικίνδυνος από την Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου.
 • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Προμήθεια και λειτουργία μαγνητικού τομογράφου για το νοσοκομείο.
 • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
 • Στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του.
 • Στελέχωση όλων των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.
 • Αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών.
 • Εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για το ιατρικό μισθολόγιο, το οποίο κρίθηκε αμετάκλητα αντισυνταγματικό.
 • Οικονομικά, διοικητικά και επιστημονικά κίνητρα για τους γιατρούς στα νοσοκομεία των νησιών μας.
 • Φωτογραφια : Συγκέντρωση κατα  την πρόσφατη επίσκεψή στη Λημνο,  για την Παρελαση της 25ης Μαρτιου,  της Υφυπουργού Υγειας κ. Γκάγκα, τοτε που δήλωσε   οτι δεν ειναι  αναγκαίο να υπάρχει συνεχώς  Αναισθησιολόγος  και η αεροδιακομιδές  ειναι καλύτερη λύση.

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button