Λήμνος

Άλματα έκανε το Μέλι της Λήμνου! Τι μας είπε ο Αλεξ. Παπαχριστοφόρου

Όχι βήματα μπροστά αλλά άλματα έκανε το Μέλι της Λήμνου. Αυτή ήταν η κάθετη απάντηση του Αλέξανδρου Παπαχριστοφόρου, διδάκτορα του Τμήματος Γεωπονίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάσκοντα του μαθήματος μελισσοκομίας και προϊόντα κυψέλης του Τμήματος  Επιστήμης και Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ) Λήμνου.

Στις διευκρινίσεις που ζητήσαμε ως προς τα “άλματα” στο Μέλι της Λήμνου ο κ. Παπαχριστοφόρου ήταν αφοπλιστικός, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ:

Το Μέλι της Λήμνου εδώ και δυο χρόνια παράγεται από το Συνεταιρισμό Μελισσοκόμων Λήμνου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με σταθερή ,ανώτερη ποιότητα, γευστική και υγειονομική. Με αυτά τα απαραίτητα στοιχεία μπόρεσε να πάρει μέρος σε παγκόσμιες γευσιγνωστικές εκθέσεις όπου απέσπασε πρώτα Βραβεία, ακομη και το χρυσό των 3 αστέρων.

Αυτές οι βραβεύσεις ήταν το κλειδί που άνοιξε τις εμπορικές πόρτες  στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό ,  τόνισε ο Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου , Επιστημονικός συνεργάτης  και υπεύθυνος Παραγωγής του Μελισσοκομικού  Συνεταιρισμού Λήμνου, ο οποίος  αυτή  την ταχτική   και  καθοριστική συμμετοχή του  την κάνει χωρίς αμοιβή!

Υπάρχει ζήτηση για το Μέλι της Λήμνου από αρκετές πηγές, με αποτέλεσμα να ανέβει και η τιμή του. Πρόσφατα, μας έδωσε και μια είδηση ο Αλεξ. Παπαχριστοφόρου, διατέθηκε μια πρώτη ποσότητα στην Α.Β. (Βασιλόπουλος) σε πολύ καλή τιμή και το μέλι του Συνεταιρισμού τοποθετήθηκε ήδη στο κατάστημα ΑΒ της Μύρινας. Υποθέτουμε ότι αυτή η διάθεση και  προβολή του μελιού της Λήμνου θα γίνει και στα άλλα καταστήματα ΑΒ! Επιπρόσθετα, μεγάλη αλυσίδα τροφίμων της Βορείου Ελλάδας, τοποθέτησε το μέλι στα ιδιαίτερα προϊόντα της, σε κατάστημα Ντελικατέσεν στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η κουβέντα μας στην Εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ είχε πολλές ενδιαφέρουσες  πληροφορίες για το μέλι της Λήμνου και πως φτάσαμε  ως εδώ ( με άλματα, το είπαμε!).

Όμως για ένα  ποιοτικό στοιχείο που είναι το “θυμαρίσιο” μας αιφνιδίασε με όσα μας είπε:

Το Θυμαρίσιο μέλι, μας επισήμανε ο ειδικός στη μελισσοκομία Αλεξ. Παπαχριστοφόρου, δεν είναι το κυρίαρχο στην ποιότητα του. Το μέλι στης Λήμνου, μας  είπε, έχει το απαιτούμενο ποσοστό 18% σε “περιεκτικότητα” θυμαριού για να χαρακτηριστεί “θυμαρίσιο” όμως δε κυκλοφορεί με αυτή την ιδιότητα του.

Το Μέλι της Λήμνου, πέραν από θυμαρίσιο, συνδυάζει μία πολύ μεγάλη και έντονη ποικιλία από ανθοφορίες άλλων αρωματικών, μελισσοκομικών φυτών, κάποια από τα όποια μας τα ανέφερε, και αυτή η γευστική και αρωματική του ποικιλία το κάνει μοναδικό και πολυβραβευμένο!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button