Περιοδικό

Ανάσταση !

Ανάσταση

Της Χριστίνας Κάβουρα

Πέρυσι είχαμε κάνει Ανάσταση από τα μπαλκόνια με πιτζάμες, κάποιοι άλλοι με φόρμες γυμναστικής, ευχόταν ο ένας στον άλλον από μακριά, και μετά φαγώθηκε η μαγειρίτσα μοναχικά, μέσα στην πλήξη και στον φόβο, αφήνοντας μια πικρή γεύση στο στόμα. Λίγα τα βαρελότα,  κάποιοι δήμαρχοι  ευτυχώς έριξαν μερικά βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.  Μια Ανάσταση τρομακτικά σιωπηλή, ούτε καν οι καμπάνες δεν χτυπούσαν ως θα έπρεπε,  που σε πολλές περιοχές δεν ήχησαν καν!

Πιστεύαμε ότι φέτος θα είχαμε ξεφορτωθεί τον κορονοϊό, θα ξεχνούσαμε πόσο μας είχε ταλαιπωρήσει και ανατρέψει τα προγράμματά μας και όλα θα ήταν μια χαρά !

Ευσεβείς πόθοι, ο κορονοϊός παραμένει μαζί μας, σίγουρα δεν κάνουμε και πολλά πράγματα για να αποτρέψουμε αυτή την συγκατοίκηση και πρέπει να τον υποστούμε με ότι αυτό σημαίνει για την καθημερινότητά μας !

Ανάσταση στις  εννέα το βράδυ, πολλοί διαμαρτύρονται γιατί λέει η Ανάσταση γίνεται στις δώδεκα ! Λες και ο Κύριος τους ενημέρωσε για την ακριβή ώρα της Ανάστασής του!  Έλεος !

Θα μου πείτε εδώ υπάρχουν Παλαιοημερολογίτες που δεν δέχονται την αλλαγή του ημερολογίου, που ειρήσθω εν παρόδω, δεν έχει καμία σχέση με την θρησκεία ! Η Πίστη πρέπει να είναι συνδεδεμένη  με την καρδιά μας και όχι με τα ημερολόγια !  Πώς να δεχτούν την αλλαγή της ώρας, η οποία αλλαγή ξεφεύγει …. από το έθιμο !

Σίγουρα είμαστε τυπολάτρες όπως οι παλιοί Φαρισαίοι, και μάλλον έχουμε ξεφύγει όλοι μας ! Έχουμε ταυτίσει την Ανάσταση με το χωριό, τον οβελία, τις σούβλες, με τα εκάστοτε έθιμα παγανιστικά ή μη !  Η Ανάσταση μάλλον πρέπει να συντελείται στην ψυχή μας, ο Κύριος είναι ούτως ή άλλως αναστημένος και η Ανάσταση τελείται εις ανάμνηση της μίας και μοναδικής Ανάστασης Του, όπως μία φορά  σταυρώθηκε παίρνοντας πάνω Του τις αμαρτίες μας, ελευθερώνοντάς μας με τον θάνατό Του από τον αιώνιο θάνατο. (ουδέ δι’ αίματος τράγων και μόσχων, δια δε του ιδίου αίματος εισήλθεν εφάπαξ εις τα Άγια, αιωνίας λύτρωσιν ευράμενος.   Απ. Πάυλος προς Εβραίους Θ΄12.)

Μάλλον η Ανάσταση που επαναλαμβάνεται αφορά εμάς, να «σταυρώσουμε» τον παλιό εαυτό μας, τα πάθη μας και να «αναστηθούμε»  καλύτεροι !

Ας προσεγγίσουμε την Ανάσταση υπερβατικά, αποδεχόμενοι με καθαρή καρδιά ότι μας υπερβαίνει, αναιρώντας τους τύπους, προσπαθώντας να φθάσουμε στην ουσία.  Έχουμε σταθεί στους τύπους  με ….. απαράμιλλο φανατισμό, ξεχνώντας το βαθύτερο νόημα της θρησκείας μας που είναι πίστη, αγάπη, ελπίδα !

«Μακάριοι οι μη ειδόντες και πιστεύσαντες» είπε ο Αναστημένος Κύριος στον Άγιο Θωμά, που αν δεν έβλεπε τον αναστημένο Κύριο δεν πίστευε στην Ανάστασή του.  Ανθρώπινο, πώς να χωρέσει το πεπερασμένο μυαλό μας καταστάσεις πολύ πάνω από τις δυνατότητές μας !

Χαίρομαι  που το νησί μας θα είναι ανθισμένο, υπέροχο,  με θάλασσες ήμερες και καλοτάξιδες, πάντα χαιρόμουν την Άνοιξη στο νησί, τόσο όμορφη, τόσο εκπληκτικά χρωματιστή και ελπιδοφόρα μετά τις σκοτεινιές του χειμώνα !

Αναζητώντας την Ανάσταση και την Ανάταση μέσα από την λαμπρότητα των ημερών,

Ας κάνουμε την υπέρβαση αναζητώντας μονοπάτια χαρούμενα !

Καλή Ανάσταση με υγεία

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button