ΕπιλεγμέναΛήμνος

Απανωτά προστιμα στο Δήμο που “τσουζουν” Και ειναι και άδικα…

Μύρινα, 29 Ιουνίου 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη, με  κοινοποίηση και στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη,  εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για τη συνεχή επιβολή διοικητικών προστίμων στον Δήμο Λήμνου, μετά την αδυναμία εξεύρεσης ναυαγοσώστη που  θα αναλάβει καθήκοντα στην ακτή «Ρηχά Νερά» στη Μύρινα, υποχρέωση που απορρέει από τον χαρακτηρισμό της ως πολυσύχναστης.

Ο Δήμος Λήμνου έχει προβεί κατ’ επανάληψη, και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο, σε προκηρύξεις της θέσης ναυαγοσώστη στην παραλία των Ρηχών Νερών, οι οποίες απέβησαν άκαρπες λόγω μη εκδήλωση ενδιαφέροντος. Παρόλα αυτά, έχουν επιδοθεί ήδη 4 εκθέσεις παράβασης από το Λιμεναρχείο Μύρινας για τη μη πρόσληψη ναυαγοσώστη, η κάθε μία εκ των οποίων επισύρει διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ!  Σύμφωνα δε με την ισχύουσα νομοθεσία, οι επόμενες εκθέσεις που τυχόν επιδοθούν θεωρούνται υποτροπή και επισύρουν το διπλάσιο διοικητικό πρόστιμο, ήτοι 4.000 ευρώ!

Ο Δήμαρχος απευθύνθηκε άμεσα στις αρμόδιες αρχές προκειμένου  να εκφράσει την έντονη δυσφορία του καθώς χωρίς  να  έχει καμία υπαιτιότητα ο Δήμος -τουναντίον δείχνοντας την έγκαιρη επιμέλεια να συμμορφωθεί με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στις πολυσύχναστες παραλίες , όπως έκανε και την περσινή χρονιά-

αντιμετωπίζεται ως παραβάτης και έχει επιβαρυνθεί οικονομικά, ήδη με το ποσό των 8.000 ευρώ ενώ, καθώς φαίνεται, έπεται και συνέχεια.

 

Ο Δήμος Λήμνου έχει ήδη κινηθεί νομικά, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί με τα παράλογα αυτά πρόστιμα και ζητά από το Υπουργείο να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης, ώστε να μην εξαναγκαστεί τελικά να κλείσει μία ακτή ιδιαίτερης σημασίας για τους επισκέπτες και λοιπούς λουόμενους, αλλά και για τους επαγγελματίες της περιοχής, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο τμήμα του παραλιακού μετώπου της Μύρινας.

LimnosNea.gr – Ναυαγοσωστικός Πύργος στα Ρηχά Νερά,

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button