Επίκαιρα

Από ποιες χώρες περιμένουμε τουρίστες

Επιμελεια: Θ. Δημητριάδης

Από ποιες χώρες περιμένουμε τουρίστες

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Τουρισμού οι 29 χώρες με τις οποίες η Ελλάδα μπορεί να έχει άμεσα αεροπορική σύνδεση, από τις 15 Ιουνίου:
Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.
Οι τουρίστες δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού ή σε καραντίνα.
Πάντως, τέσσερις χώρες που αποτελούν σημαντικές πηγές τουριστικών εσόδων για τη χώρα μας μένουν μέχρι νεοτέρας εκτός λίστας, λόγω του υψηλού δείκτη θανάτων λόγω κοροναϊού:  Αγγλία, ΗΠΑ, Ιταλία και Γαλλία.

Οι χώρες αυτές πέρσι μας είχαν φέρει πάνω από πέντε δισεκατομμύρια έσοδα (από τα συνολικά 18,2 δισ.).
Την 1η Ιουλίου στις 29 αυτές χώρες θα προστεθούν κι άλλες, ύστερα από επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση τους.

Η κυβέρνηση επενδύει πολλά στον εσωτερικό τουρισμό και έχει αποφασίσει να διατεθούν για το πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού τουλάχιστον 70 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο αναλυτικά:

Θα αυξηθεί στα 30 εκατομμύρια ο κοινωνικός τουρισμός του ΟΑΕΔ.

Θα ελαφρυνθούν κατά 10 εκατομμύρια οι επιχειρήσεις για να δώσουν κουπόνια στους εργαζομένους και έτσι και ο ιδιωτικός τομέας να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό.

Θα διατεθούν 30 εκατομμύρια για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Μεγάλη σημασία δίνεται στον οδικό τουρισμό. Τα προηγούμενα χρόνια επισκέπτονταν την Ελλάδα με το αυτοκίνητό τους οι τρεις στους δέκα τουρίστες, προερχόμενοι κυρίως από βαλκανικές χώρες, αλλά και από τη Γερμανία.
Oι πρώτοι τουρίστες με αυτοκίνητο θα περάσουν τα ελληνικά σύνορα στις 15 Ιουνίου. Οι πιο σταθεροί τουρίστες με αυτοκίνητο ή πούλμαν είναι από Γερμανία, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
Το πρώτο μεγάλο «άνοιγμα» του εξωτερικού για τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αναμένεται από τις 15 Ιουνίου, κι εν συνεχεία για τα λοιπά περιφερειακά αεροδρόμια από την 1η Ιουλίου.
Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, ενισχύθηκαν με πόρους οι περιοχές όπου θα είναι οι τουρίστες, ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε ενδεχόμενο. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σε λειτουργία, σε κάθε βήμα, στο ταξίδι, στα ξενοδοχεία κ.λπ. για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει διάδοση της νόσου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button