Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – Μοσχαράκι στη γάστρα

Τι θα φάμε σήμερα – Μοσχαράκι στη γάστρα

Υλικά

1,5 κ. μοσχάρι σπάλα ή ελιά
Ελαιόλαδο
1 φλ. ξηρό κρασί
2 ξερά φύλλα δάφνης
3 καρότα
2 κρεμμύδια
3 ντομάτες ώριμες
5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
5 πατάτες
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

– Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρές μερίδες, το βάζουμε στη γάστρα, το αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις μεριές και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.

– Προσθέσουμε στη γάστρα τα λαχανικά χοντροκομμένα (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες, ντομάτα) και το σκόρδο, αφού τα αλατοπιπερώσουμε πρώτα ελαφρά..

– Προσθέτουμε το κρασί και τη δάφνη.

– Κλείνουμε τη γάστρα τη βάζουμε στο φούρνο και ύστερα από μισή ώρα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150ο C και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί 2 ώρες περίπου μέχρι να μελώσει (ενδιάμεσα ανοίγουμε τη γάστρα, ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό)..

Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας και τυρί καλαθάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού φράουλα Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button