ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Απο που προήλθαν τα 2 κρουσματα της Λημνου ;

Τα 2 κρούσματα που ανακοινωθήκαν χθες 11/1/21 από τον ΕΟΔΥ για τη Λήμνο, έχει σημασία να τα ανιχνεύσουμε δημοσιογραφικά και να δούμε “περί τίνος πρόκειται”  μετά απο ένα  μήνα με μηδενικά κρούσματα…

Οι μέρες της επιστροφής μετά απο τις Γιορτές ήταν ύποπτες και οι Τοπικές Αρχές έκαναν ο,τι μπορούσαν για να υπάρξουν rapid test για τις αφίξεις αυτών των ημερών.

Οι επιστροφές αυτές  εκτός απο τους  μεμονωμένους επιβάτες,  εντάσσονται  σε δυο κατηγορίες:  τους Εκπαιδευτικούς και τους Στρατιωτικούς.

Από τους πρώτους, τους Εκπαιδευτικούς,    που έκαναν όλοι  σχεδόν τεστ είχαμε αρνητικά αποτελέσματα. Απο την άλλη βασική κατηγορία προέκυψαν 2 κρούσματα.

Είναι φανερό ότι τα κρούσματα αυτά που  διαπιστώθηκα στη Λήμνο,  ήταν εισαγόμενα και συνδέονται με το ιϊκό  φορτίο του Νησιού.  Βεβαίως μπήκαν στην απαραίτητη καραντίνα και έτσι διασφαλίστηκε η πιθανή διασπορά.

Μιλήσαμε με τον Έπαρχο,  σήμερα 12/1,  ο οποίος απο χθες αμέσως μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έκανε μια ανάρτηση   και διευκρίνισε ότι  κρούσματα  δεν συνδέονται με τη Λήμνο, ούτε παρουσιάστηκαν σε εκπαιδευτικούς, και έτσι καθησύχασε κάποιους που ανησύχησαν,  ιδιαιτέρα γονείς για τα σχολεία.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button