Λήμνος

Απο τη Λημνο στη Χίο για cine- Βραβεύσεις !

Στις 30 Ιουνίου 2023, στη σκηνή του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου της Χίου ανέβηκαν με ένα πλατύ χαμόγελο η Αδαμαντία, η Χάρις, η Γιοβάνα, η Καλλιόπη, ο Χαράλαμπος, ο Χρήστος και ο Χριστόφορος, για να παραλάβουν τα Βραβεία τους στον 11ο Διανησιωτικό Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Cineμάθεια 2023.  Η κινηματογραφική ομάδα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, από το 2018 που ξεκίνησε την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους μέχρι σήμερα, έχει επενδύσει στη δημιουργικότητα, στη φαντασία, στην ομαδικότητα, στην τεχνική, σταθερές που μας φέρνουν πάντα στα βραβευμένα σχολεία.

Το φετινό ντοκιμαντέρ των παιδιών με τον τίτλο «Λήμνος 1968. Η χρονιά του μεγάλου σεισμού» απέσπασε το  Β΄ Βραβείο Αφίσας και το Γ΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Γυμνασίων. Το θέμα της ταινίας ανακίνησε τις μνήμες της τρομαχτικής νύχτας της 19ης Φεβρουαρίου 1968, όταν ο εγκέλαδος χτύπησε τα νησιά του Αγίου Ευστρατίου και της Λήμνου με καταστροφικές συνέπειες για το γειτονικό μας νησί αλλά και το χωριό Πεδινό της Λήμνου. Ένα φυσικό φαινόμενο είναι ικανό να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων και να χαραχθεί στη μνήμη ως σταθμός επανεκκίνησης σε άλλο τόπο.

Συντελεστές της ταινίας: Ευάγγελος Μπλιας, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Ασπασία Χαβιά, Χάρις Μεργιά, Αδαμαντία Κονταρή, Γιοβάνα Μήλε, Αντώνης Μιχάκης, Καλλιόπη Καμπάνταη, Χριστόφορος Σδράλιας, Χρήστος Φουντούλης, Γιάννης Ελευθεράκης.      Υπεύθυνες καθηγήτριες: Χαριτίνη Φωτοπούλου, Ουρανία Χαλικιώτου

Ευχαριστούμε θερμά  την κ. Στέλλα Μπόλκα για την προφορική της μαρτυρία, τον Δήμαρχο Λήμνου, κ. Δημήτριο Μαρινάκη, και τις Εταιρείες Seajets και Blue Star για την διευκόλυνση που μας παρείχαν στην μετακίνηση της αποστολής μας στη Χίο.

 

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές της  κινηματογραφικής μας ομάδας, στους διοργανωτές του Φεστιβάλ, την ΔΔΕ Χίου και το ΕΘΟΣ Αιγαίου, και στην υπεύθυνη καλλιτεχνικού σχεδιασμού , την κ. Στέλλα Τσιροπινά.

Μπορείτε να δείτε την ταινία μας εδώ:  https://youtu.be/OdR2UUeeFmI

Η ταινία έχει ήδη αποσπάσει το Γ΄ Βραβείο Ταινιών Τεκμηρίωσης στον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών της ΔΔΕ Σερρών, της ΕΡΤ, της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η βράβευσή της θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ίδρυμα Κακογιάννης, στην Αθήνα.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button