Επιλεγμένα

Από την πλ. ΚΤΕΛ ως την Αγ. Τριάδα…

Άλλαξε ο χώρος υποδοχής του Μητροπολίτη  Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεου και  θα γίνει τελικά,  όπως αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη σήμερα 12/11  το πρωί  στο Δημαρχείο,  στην Πλατεία ΚΤΕΛ.

Στην Πλατεία  θα στηθεί εξέδρα και επ αυτής θα γίνει  η Υποδοχή,  στις 11.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 14/11,  από τις Τοπικές Αρχές,  με το Δήμαρχο Λήμνου  να απευθύνει το καλωσόρισμα  με  ένα λόγο που θα εκφωνήσει.

Στην εξέδρα θα είναι βεβαίως ο νεοαφιχθείς  Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος και όσοι τον  συνοδεύουν  προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών  και πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμου. Μαζί θα είναι,  σύμφωνα με πληροφορίες μας, 15 περίπου Μητροπολίτες.

Όλοι οι παραπάνω μαζί με αρκετούς πολίτες,  που έχουν  μια προσωπική σχέση με τον κ. Ιερόθεο,    θα είναι  οι επιβάτες  του εκτάκτου δρομολογίου της AEGEAN  για το  όποιο,  όπως μάθαμε,   φρόντισε  να γίνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης,  ο οποίος θα έρθει και αυτός στη Λήμνο, ως  εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Στο αεροδρόμιο αναμένεται να φθάσουν στις 9 το πρωί. Θα τους περιμένουν  εκπρόσωποι των Τοπικών  Αρχών, Πολιτικών, Στρατιωτικών και Εκκλησιαστικών.  Απο εκεί με μια πομπή αυτοκίνητων θα φτάσουν  όλοι οι παραπάνω  στη Μύρινα,  στην Πλατεία ΚΤΕΛ, για την επίσημη Υποδοχή.

Στην την Πλατεία ΚΤΕΛ θα είναι για την  υποδοχή  μαθητές από τα Σχολεία της Λήμνου και οι 3 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Μύρινας:  το Λύκειο Ελληνίδων, ο Σύλλογος Ανδρωνίου, και  ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ.  Τα μέλη των  Συλλόγων αυτών με τοπικές φορεσιές θα δώσουν μια ιδιαιτέρα  εικόνα στην εκδήλωση .  Βέβαια  βασικό στοιχείο  της Υποδοχής θα είναι ο κόσμο,  που είναι βέβαιο ότι θα συρρεύσει στην Πλατεία ΚΤΕΛ για την υποδοχή.

Απο την Πλατεία επίσημοι και κόσμος θα μετακινηθούν με πομπή  στην Αγία Τριάδα.  Εκεί  θα γίνει η τελετή της Ενθρόνισης και εδώ είναι προγραμματισμένο  να μιλήσουν  ο Υφυπουργός Αντ. Διαματάρης,  ο Έπαρχος Βλάτας Άγγελος  και εκ μέρους της τοπικής  Εκκλησίας  ο π. Αντώνης Γιουρνάρας.

Βεβαίως,  σε όλη αυτή την τελετουργική  διαδικασία  τον κύριο λόγο θα έχει ο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο ποιος από την εκλογή του στη θέση αυτή είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται τη Λήμνο !

Το επόμενο στάδιο  της εκδήλωσης υποδοχής είναι το Γεύμα που θα παρατεθεί στους επίσημους,  κάτι που γίνεται,  όπως μαθαίνουμε,  με πολύ προσοχή, ως προς τους καλεσμένους, για να μην υπάρξουν παραλείψεις και  παρεξηγήσεις…

Η  αποστολή από την Αθήνα με το Αρχιεπίσκοπο  Αθηνών και τον Υφυπουργό Εξωτικών , τους  Μητροπολίτες κλπ θα  αναχωρήσει από τη Λήμνο στις 7 το απόγευμα

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button