Λήμνος

Αποχή απο την, τελευταίας στιγμής, συζήτηση για τα Θέρμα

                          Δημοτικός Συνδυασμός ΣΥΜΠΑΝ                Δελτίο Τύπου                                25-2-20

 Με το χαρακτήρα του κατ’ επείγοντως, καλούμαστε να συνεδριάσουμε δια περιφοράς, για να εγκρίνουμε σχετικό ψήφισμα της ΚΕΔΕ ενάντια στην παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των ιαματικών πηγών στην υπο-σύσταση ανώνυμη εταιρεία, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας(ΙΠΕ) και την απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων του σχεδίου νόμου που προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού.

Αρχικά θα θέλαμε να εκφράσουμε τη στήριξη μας στο σχετικό αίτημα του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ)για την απόσυρση των άρθρων 7 εως 14 του νομοσχεδίου “Ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού και λοιπές διατάξεις”  που αφορούν τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας “Ιαματικές Πηγές Ελλάδος” (ΙΠΕ) αλλά και τη συνεργασία από μηδενική βάση για τη διαμόρφωση του μέλλοντος των ιαματικών πηγών.

Στην ίδια κατεύθυνση συμφωνούμε με τη θέση της ΚΕΔΕ, ότι η προβλεπόμενη υποχρεωτικότητα ως προς την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των ιαματικών πηγών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους δήμους και θεωρούμε ότι ο Δήμος Λήμνου πρέπει να προσυπογράψει το σχετικό ψήφισμα.

Η συνεδρίαση δια περιφοράς, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την παραχώρηση χρήσης των Ιαματικών Πηγών μόνο και μόνο για να εγκρίνουμε το ψήφισμα, χωρίς να προηγηθεί συζήτηση του συλλογικού μας οργάνου, υποβαθμίζει τον ίδιο το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου αντί να τον ενισχύει.

Ως εκπρόσωποι και δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης Πολιτών “Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης”, δηλώνουμε ότι απέχουμε από την αυριανή ψηφοφορία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο διεξαγωγής του συμβουλίου και αναμένουμε να τεθεί ξανά το ζήτημα στα θέματα ημερήσιας διάταξης ενός επόμενου συμβουλίου.

Με εκτίμηση

Χαριτίνη Φωτοπούλου-Παϊτάκη

Βλάσης Χατζηχαραλάμπους

 

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button