Απόψεις

Οχι “δια περιφοράς”, όχι χωρίς συζήτηση, όχι μόνο Ψηφίσματα !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΒΛΑΣΗ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ:  Με το χαρακτήρα του κατ’ επείγοντως, καλείται αύριο Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου, να συνεδριάσει ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ για να εγκρίνει σχετικό ψήφισμα της ΚΕΔΕ ενάντια στην παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των ιαματικών πηγών στην υπο-σύσταση ανώνυμη εταιρεία, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας(ΙΠΕ) και την απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων του σχεδίου νόμου που προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού.
Η “υφαρπαγή”-όπως πολύ σωστά διατυπώνεται σε τοπικά σαιτ- των ιαματικών πηγών είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο δε μπορεί να εξαντληθεί σε μια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου πόσο μάλλον όταν εκλείπει η συζήτηση όπως γίνεται στις συνεδριάσεις δια περιφοράς όπως η αυριανή. Ειδικά μάλιστα όταν έχει και το χαρακτήρα του κατ επείγοντως, το λιγότερο που θα περιμέναμε είναι να γίνει συζήτηση δια τηλεδιάσκεψης κάτι το οποίο δεν έγινε.
Αν η αντίδραση μας περιορίζεται απλά σε ψηφίσματα χωρίς να διεξάγεται επί της ουσίας συζήτηση για το πως ένας Δήμος μπορεί να αξιοποιεί τις ιαματικές πηγές δίνοντας τους αναπτυξιακό ρόλο, τότε δυστυχώς θα βρεθούμε προ τετελεσμένων.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button