Περιοδικό

Απόψε  αυτοσχεδιάζουμε

Απόψε  αυτοσχεδιάζουμε

Γράφει (κάθε Παρασκευή)  η Χριστίνα Καβουρα

Το «απόψε αυτοσχεδιάζουμε»  είναι τίτλος θεατρικού έργου του ιδιοφυούς συγγραφέα Λουίτζι  Πιραντέλο.  Θέατρο μέσα στο θέατρο, όπου ο κάθε ηθοποιός  δεν παίζει  μόνο τον ρόλο που του καθορίστηκε   αλλά  «παίζει»  και τον εαυτό του αυτοσχεδιάζοντας !

Τίτλος πολύ επίκαιρος   αφού απόψε αισθάνομαι ότι όλοι μας βρισκόμαστε κάπως απομονωμένοι σε ένα θέατρο του παραλόγου όπου αυτοσχεδιάζουμε ενώ κρατάμε και ένα ρόλο  προς τα έξω !

Κάπου μπερδεύεται η πραγματικότητα με το ρόλο μας ,  κάπου θέλουμε να ξεφύγουμε από μια πραγματικότητα που μας ξεπερνά,  η αληθινή ζωή μας φορτώνει δεινά, μόλις ξεφεύγουμε από το ένα μας έρχεται κάποιο άλλο !

Είχαμε να παλέψουμε με την Κρίση,  ακόμα παλεύουμε, είναι μια κρίση που δεν τελειώνει, πολλά από τα προβλήματα που την ακολουθούσαν είναι ακόμα εδώ, μόλις αρχίσαμε να ανακάμπτουμε μας ήρθε η αρρώστια, ο κορονοϊός συνεχίζει να μας τυραννά και δεν αστειεύεται και ενώ περιμέναμε την άνοιξη να ανοίξει ο καιρός, να ζεστάνει, να  εξασθενήσει και αυτός ο υιός της κατάρας, μας ήρθε ο πόλεμος, η ακρίβεια,   η ενέργεια που πιάνει πολλούς τομείς και  ήταν ήδη μια πολλούς δυσπρόσιτη αλλά τώρα το πρόβλημα υπερδιπλασιάστηκε και ελπίζω να μην μας βρει και σιτοδεία, όχι μόνο εμάς αλλά όλον τον πλανήτη ! Δεν είμαστε μόνοι μας στο κάδρο, είναι όλος ο κόσμος και αυτό είναι ακόμα πιο θλιβερό !

Ποιο ρόλο λοιπόν παίζουμε απόψε ? Τι υποκρινόμαστε ότι ίσως δεν καταλάβαμε, ίσως ότι εμείς είμαστε οι αθώοι ? Που μπερδεύεται η πραγματικότητα με το ρόλο ή ακόμα σε ποιο επίπεδο πραγματικότητας βρισκόμαστε ? Ναι η πραγματικότητά μας έχει πολλά επίπεδα  και αν το ψάξουμε σε βάθος κανένας  μας δεν είναι εντελώς αθώος και όσο περιχαρακωμένοι να είμαστε στον μικρόκοσμό μας ο ρεαλισμός μιας καθημερινότητας έξω από τα μέτρα μας,  μας υπερβαίνει  !

Και η αλήθεια, τι ρόλο παίζει η αλήθεια ? Ψάχνω και την αλήθεια απόψε όπως την έψαχνε κάποτε και ο Πιλάτος λέγοντας απόλυτα πεπεισμένος ότι ποτέ δεν θα την εύρισκε : «ποια είναι η αλήθεια»?  Τελικά μάλλον η αλήθεια παίζει ένα τεράστιο παιγνίδι σε βάρος μας, σπάνια το «παιγνίδι» αποβαίνει υπέρ ημών !

Ας βγάλουμε τις μάσκες απόψε, όχι αυτές που μας προστατεύουν από τον κορονοϊό, αυτές μάλλον πρέπει να τις κρατήσουμε, τις άλλες που προστατεύουν το ρόλο μας από τα μάτια των συνανθρώπων μας, αυτές της καθημερινότητάς μας και ας προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μέσα στις μικρές δυνατότητές μας μια πραγματικότητα καλύτερη για όλους μας !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button