Ανακοινώσεις

Πρόταση μείωσης Δημοτικών Τελών.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν τέθηκε σε ψήφιση η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των δημοτικών τελών στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή κατάσταση με την ακρίβεια και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος στα ύψη, καταθέσαμε από τις 15 Μαρτίου για συζήτηση και ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένης πρότασης για μείωση των δημοτικών τελών, ως μια ελάχιστη κίνηση από τον Δήμο για ελάφρυνση των φορολογικών βαρών των λαϊκών οικογενειών, την οποία και επισυνάπτουμε.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6/4, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι δεν μπορεί να τεθεί σε ψήφιση γιατί πρέπει να περάσει πρώτα από την Οικονομική Επιτροπή.

Ο Δήμαρχος μίλησε για αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών με δίκαιο τρόπο και είπε ότι θε φέρει πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο.

Η επικεφαλής της παράταξης ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ είπε ότι δεν μπορεί να έχει άποψη γιατί δεν έχει τη γνωμοδότηση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Οι επικεφαλής των άλλων δύο παρατάξεων δεν πήραν θέση.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην συζητηθεί και να μην τεθεί σε ψηφοφορία η πρότασή μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, κατοίκους του νησιού μας να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα και να διεκδικήσουν μειώσεις δημοτικών τελών μέσα από τα σωματεία και φορείς του νησιού.

Μύρινα 7-4-2022

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια και τα καύσιμα που ζούμε όλοι μας, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, τον οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως βολικό άλλοθι. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας και της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης” (απολιγνιτοποίηση, χρηματιστήριο ρύπων κλπ) που βήμα-βήμα υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, καθιστώντας έτσι, το πανάκριβο φυσικό αέριο, στρατηγικό καύσιμο.

Αποκαλύπτεται η υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, που προώθησαν την παραπάνω στρατηγική στο όνομα της “προστασίας του περιβάλλοντος”, ενώ πραγματικός στόχος ήταν η προώθηση των ανταγωνιστικών σχεδίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ομίλων της “πράσινης ενέργειας” – που τώρα επιταχύνονται με πρόσχημα τον πόλεμο και τις κυρώσεις στη Ρωσία – και που θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα.

Η διεκδίκηση για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για αυξήσεις στους μισθούς, είναι δεμένη όσο ποτέ με τον αγώνα για να πάψει η ενέργεια να αποτελεί “εμπόρευμα”, το οποίο οι λαοί πληρώνουν πολύ ακριβά, ακόμα και με το αίμα τους.

Σε τέτοια μέτρα ανακούφισης μπορεί να συμβάλει και ο Δήμος με τη μείωση των ανταποδοτικών τελών στους λογαριασμούς του ρεύματος, τόσο στον γενικό πληθυσμό, όσο και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του νησιού μας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

Για τον γενικό πληθυσμό:

Μείωση του επαγγελματικού συντελεστή κατά 35% και του οικιακού συντελεστή κατά 10%. Ενημερώνουμε ότι ανάλογες μειώσεις έχει εγκρίνει και άλλο δημοτικό συμβούλιο.

Για τις ευπαθείς ομάδες:

Άποροι: Πλήρη απαλλαγή.

Πολύτεκνοι με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 €: Πλήρης απαλλαγή.

Πολύτεκνοι με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.001 έως 40.000 €: Απαλλαγή κατά το 50%.

Τρίτεκνοι με τρία προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 €: Πλήρη απαλλαγή.

Τρίτεκνοι με τρία προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 25.001 έως 30.000 €: Απαλλαγή κατά το 50%.

Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67%, και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000€: Πλήρη απαλλαγή.

Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67% και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.001 έως 40.000€: Απαλλαγή κατά το 50%.

Χήρος-Χήρα που δεν έχει τελέσει άλλο γάμο,  με  1 ή 2 προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημa έως 20.000€: Πλήρη απαλλαγή.

Μονογονεϊκές οικογένειες των περιπτώσεων απόκτησης τέκνου –ων χωρίς γάμο ή χωρίς σύμφωνο συμβίωσης των γονέων, με προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000€ : Πλήρη απαλλαγή.

Μακροχρόνια Άνεργοι( πάνω από 1 έτος) οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ,  δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 120 τ.μ  για τον χώρο  κύριας χρήσης και έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 7.000€: Απαλλαγή κατά το 50%.

Μακροχρόνια Άνεργα Ζευγάρια ( πάνω από 1 έτος ) οι οποίοι  είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ,  δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 120 τ.μ για τον χώρο κύριας χρήσης και έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 10.000€: Πλήρη απαλλαγή.

Δικαιούχοι ΚΕΑ που δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 120 τ.μ για τον χώρο κύριας χρήσης: Απαλλαγή κατά το 50%.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button