Περιοδικό

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ…

 

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΎΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΧΙ ΚΑΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ !!!  Ηλιας Κοτσαλης .

Mύρινα 13-9-2019

                                                    ΠΡΟΣ:  Μ.Μ.Ε.

                                                    ΚΟΙΝ:- Δήμαρχο Λήμνου

                                                               – Επικεφαλής συνδυασμών

                                                                                                                      Αντιπολίτευσης

                                     ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

                                    «Για τη Μύρινα ΜΠΡΟΣΤΑ»

                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

 

Η Κοινότητα δεν είναι κτήμα ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ.                                    Η Κοινότητα  ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ βάση του νόμου, χωρίς να παραβλέπεται ο ξεχωριστός ρόλος του/της Προέδρου.

  Πολύ θα επιθυμούσαμε να μην ξεκινήσουμε με καταγγελίες.

  Οι αυθαιρεσίες και απαξιωτικές ενέργειες της προέδρου της Κοινότητας Μύρινας κας Παρασκευής Μοσχάκη, απέναντι σε θεσμούς και πρόσωπα ,μας υποχρεώνουν να ενεργήσουμε άμεσα και με τα μέσα που προβλέπουν οι θεσμοί για την εύρυθμη λειτουργία του βασικού κυττάρου της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι οι Κοινότητες μιας και με τις ενέργειες  της αυτές μας στερεί το δικαίωμα γνωμοδότησης από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα και σοβαρά, «εγκαινιάζοντας» απαξιωτικά τη νέα θητεία της Κοινότητας και μηδενίζοντας τον ρόλο μας ως νόμιμα εκλεγμένων συμβούλων ενός σοβαρού θεσμικού οργάνου.

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  λοιπόν και θέτουμε στην κρίση των συμπολιτών μας την πρόεδρο της Κοινότητας διότι:   

  1. Δεν συγκάλεσε  (σε εύλογο χρονικό διάστημα, μετά την ορκωμοσία)όπως όφειλε και όπως συνηθίζεται, το πρώτο κοινοτικό συμβούλιο (έστω και άτυπα) προκειμένου να ενημερώσει  για τυχόν τρέχοντα ζητήματα, αλλά κυρίως για την πορεία που σχεδιάζει να χαράξει ο συνδυασμός της (συνδυασμός πλειοψηφίας)στη διάρκεια της τετραετίας .
  2. Δεν είχε την στοιχειώδη ευγένεια όλο αυτό το διάστημα(από τις εκλογές μέχρι και σήμερα) να ζητήσει ενημέρωση από την απερχόμενη πρόεδρο, περί των πεπραγμένων της προηγούμενης πενταετίας, ενημέρωση πιθανώς χρήσιμη για την ίδια, σίγουρα όμως ωφέλιμη για την πόλη μας. Ενημέρωση που σίγουρα θα ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ την δημιουργία κλίματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και  ΣΥΜΠΝΟΙΑΣ, στοιχείων απαραίτητων για την ομαλή λειτουργία του κοινοτικού συμβουλίου. 

 ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ προχώρησε ΑΥΤΟΝΟΜΑ  και ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ σε ενέργειες και πράξεις όπως:

  1. Δημιουργία facebook για την Κοινότητα Μύρινας με σύμβολο του συνδυασμού που εκλέχθηκε η ίδια!!!!!!!!!! χωρίς καν να προβεί σε ενημέρωση του συμβουλίου το οποίο απαρτίζεται από αιρετούς εκπροσώπους τριών συνδυασμών ,οι οποίοι όπως για όλα τα θέματα έτσι και γι αυτό, θα καταθέταμε τις απόψεις και προτάσεις μας και θ ακολουθούσε ψηφοφορία σε περίπτωση διαφωνίας, όπως ορίζει ο νόμος .

2.Αποδέχτηκε την παραχώρηση γραφείου Κοινότητας (δεν γνωρίζουμε από ποιόν),χωρίς την έγκριση του συμβουλίου μας, απουσία κάθε συζήτησης και καταγραφής απόψεων ,όπως ο νόμος ορίζει και το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ, εντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ για τον σκοπό αυτό μιας και Α) αποκλείει την πρόσβαση σ αυτό  μιας ιδιαίτερης κατηγορίας συμπολιτών μας (ΑΜΕΑ),ατόμων που πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και να αφουγκραζόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους Β)στερείται  της  αυτονόητης και απαραίτητης παρουσίας του υπαλλήλου γραμματειακής υποστήριξης της Κοινότητας. Άρα λοιπόν ένα γραφείο της Προέδρου και όχι  γραφείο Κοινότητας!!!!!! Σημειώνουμε εδώ ότι για τους παραπάνω λόγους ο συγκεκριμένος χώρος ουδέποτε έγινε αποδεκτός από το απερχόμενο κοινοτικό συμβούλιο!!!

  1. Προχώρησε ως συνδυασμός πλειοψηφίας και πριν καν ξεκινήσει η θητεία της νέας Κοινοτικής αρχής στην δημιουργία ομάδας εθελοντών μη γνωρίζοντας την ήδη υπάρχουσα ομάδα και καταργώντας τη χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση!!Αλλοίμονο αν οι τρείς συνδυασμοί που απαρτίζουν το κοινοτικό συμβούλιο κινούνται ανεξάρτητα χωρίς καμία συνεννόηση  και ειδικά πάνω σε ζητήματα όπως ο εθελοντισμός που η βασική του αποστολή  σε καμία περίπτωση δεν έρχεται ν αντικαταστήσει τις υποχρεώσεις του Δήμου απέναντι στους πολίτες!

   Ήμαστε αιρετοί εκπρόσωποι  ενός μεγάλου μέρους  των πολιτών αυτής της πόλης στο Κοινοτικό συμβούλιο. Σεβόμενοι απόλυτα την εμπιστοσύνη που δείξατε στα πρόσωπά σας, αλλά και τον ρόλο μας ως κοινοτική αντιπολίτευση οφείλουμε να κρίνουμε, να προτείνουμε, να εισηγούμαστε, να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε (και η άποψη μας να καταγράφεται στα πρακτικά)αλλά κυρίως και πάνω απ όλα  να ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ  σύμφωνα με την δική σας εντολή και τηρώντας τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

  Θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να ενημερωνόμαστε από το διαδίκτυο για τις αυτόνομες ενέργειες της προέδρου  της Κοινότητας και να παραβλέπονται οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπουν εισήγηση, συζήτηση, κατάθεση και καταγραφή απόψεων και προτάσεων, ψηφοφορία και  απόφαση Κοινοτικού συμβουλίου.

  Το να αποφασίζει ο ένας αποτελεί πρακτική άλλων καθεστώτων. Ο νόμος ορίζει σαφέστατα τον τρόπο λειτουργίας των κοινοτήτων. Οι μειοψηφίες έχουν «φωνή», έχουν άποψη και γνώμη η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απαξιώνεται.

  Κλείνοντας να σημειώσουμε πως  η εξασφάλιση ορθής συνεργασίας και σύμπνοιας στο κοινοτικό συμβούλιο αποτελεί ένα από τα βασικά χαρίσματα διοικητικής ικανότητας και σε κάθε περίπτωση προϋποθέτει ΣΕΒΑΣΜΟ στους συνεργάτες και «υποταγή»  στις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται μέσα από το νομικό πλαίσιο.

                             Οι σύμβουλοι Κοινότητας Μύρινας

                                        Πέτρος Παπούλκας

                            Αδαμαντία Γαροφαλλίδου-Παπούλκα

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button