Ανακοινώσεις

Αρχίζουν τις εκπομπές τους στο European School Radio !

Μια ακόμα καινοτόμα δράση για τους μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου, ένα ακόμη ταξίδι σε πρωτόγνωρες εμπειρίες και δεξιότητες. Αυτή τη φορά το ταξίδι είναι λογοτεχνικό και εισάγει τους μαθητές στο χώρο του ραδιοφώνου. Οι μαθητές του Β1 με μέντορά τους την εκπαιδευτικό κ. Πολυμένη Ελένη, αρχίζουν τις εκπομπές τους στο European School Radio διαβάζοντας αποσπάσματα σπουδαίων λογοτεχνικών έργων.
Η Επιστημονική Κοινότητα «European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο» ιδρύθηκε το 2013 και έχει στόχο την κατάρτιση στη χρήση μέσων επικοινωνίας και πληροφοριών, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να είναι ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες, να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της ανισότητας.και να έχουν τη δική τους φωνή στη μαθητική κοινότητα. Το Γυμνάσιο Μούδρου συμμετέχει φέρνοντας ξανά τη λογοτεχνία στα ακούσματα των μαθητών, θυμίζοντας μέρες ραδιοφώνου.
Συντονιστείτε το Σάββατο στις 20.00 στο http://europeanschoolradio.eu/el/archives/school/3312010
και απολαύστε την πρώτη εκπομπή της σειράς “Ταξίδι στη Λογοτεχνία”.
Στην πρώτη εκπομπή της σειράς, η Αθηνά Καμβύση διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της» και ο Γιώργος Στενός ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Λυμπεράκη «Τα ψάθινα καπέλα».
Οι ηχογραφήσεις έγιναν το Νοέμβριο του 2020 στο πλαίσιο του μαθήματος ” Εργαστήρια Δεξιοτήτων”.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button