Περιοδικό

Ασφάλιση σκύλων!!!

Ασφάλιση σκύλων

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Μέχρι τώρα ήξερα ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες ασφαλίζουν αυτοκίνητα, σπίτια κλπ. Για πρώτη φορά άκουσα μια διαφήμιση για ασφάλιση σκυλιών.

Στην αρχή λέει ότι ασφαλίζει έναντι κλοπής, κι αυτό είναι πολύ λογικό, γιατί κανείς δεν θέλει να χάσει το αγαπημένο του σκυλί, ιδίως εάν είναι ακριβό εκπαιδευμένο κυνηγετικό, εάν είναι ράτσας κλπ.

 

Αυτό που μού έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι καλύπτει τον ιδιοκτήτη, εκτός από τα άλλα, και για αστική ευθύνη, δηλαδή και για σωματικές και ψυχικές βλάβες, εάν το σκυλί του δαγκώσει κάποιον τρίτο, π.χ. μέχρι 10.000 ευρώ.

Κι επειδή στους δρόμους μας κυκλοφορούν πολλά αδέσποτα σκυλιά, την ευθύνη των οποίων νομίζω ότι έχει ο Δήμος, θα πρότεινα οι δήμοι, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αδέσποτων, να ασφαλιστούν με ένα τέτοιο συμβόλαιο, ώστε να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση που τα θύματα των αδέσποτων κάνουν μηνύσεις και ζητούν αποζημιώσεις για σωματικές βλάβες, ψυχική οδύνη κλπ..

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button