ΕπιλεγμέναΛήμνος

Ατσική: “Δώστε το φιλί της ζωής σε αυτό το χωριό…”

Ενας ακροατής του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ ( και αναγνώστης του site : LimnosNea.gr  γράφει :

Την τρίτη (2/6/20) το απόγευμα στην πλατεία της Ατσικής είχαμε επίσκεψη του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη,σε μια  συνάντηση με κατοίκους του χωριού σε καφενείο της πλατείας.
Θα μιλήσω σαν κάτοικος του χωριού και θα αναφερθώ αποκλειστικά με πολύ απλά λόγια, για το χωριό αυτό και θα εκφράσω τα παράπονά μου.
Η Ατσική αν και ενα από τα μεγαλύτερα χωριά της Λήμνου στο κέντρο αυτού του  νησιού, μακριά από τις τουριστικές ατραξιόν, το μόνο αξιόλογο σημείο του χωριού αυτού είναι η πλατεία του…και εδώ αρχίζει η ιστορία.
Ο καθένας από μας που ζει στο χωριό αυτό θεωρεί την πλατεία επέκταση του σπιτιού του με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν ανάποδα στην πλατεία, να παρκάρει ο καθένας το αμάξι του όπου γουστάρει, οι καταστηματάρχες να μαλώνουν συχνά πυκνά για το ποιος θα βάλει τις περισσότερες καρέκλες επάνω στην πλατεία, για το ποιος είναι ο πιο παλιός πάνω στην πλατεία, τα παιδάκια να κατεβαίνουν αρκετά συχνά στο δρόμο, ευτυχώς όμως δεν έχουνε βάλει καρέκλα μέσα στο συντριβάνι και τα πέντε ψαράκια που υπάρχουν ζουν στο δικό τους παράδεισο.
Μαζευτήκανε που λέτε οι παρατρεχάμενοι στην πλατεία , λόγω του περιφερειάρχη και όπως είπαμε είναι σαν να βγήκαν βόλτα στο σαλόνι τους, ο καθένας άφησε το αυτοκίνητό του όπου έβρισκε τι κι αν είναι τα μαγαζιά ανοιχτά τι αν παίζουν παιδιά δεν τους ενδιέφερε καθόλου, να μην ιδρώσει ο κόλος τους δηλαδή να αφήσουν το αμάξι τους σε άλλο μέρος μέσα στο χωριο, έξω από το γήπεδο ή σε άλλο σημείο που υπάρχει χώρος για να αφήσεις το αμάξι σου.
Τελικά έχω την εντύπωση ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ ο καθένας μας θα κάνει αυτό που γουστάρει από τους απλούς πολίτες μέχρι και τους φορείς αυτού του νησιού, όλοι κοιτάνε την κατ’νάρ τους.
Εσείς που θα διαβάσετε αυτό το κείμενο και είστε πρόεδρος, αντιπρόεδρος δήμαρχος, αντιδήμαρχος, κοινοτάρχης, πάρα κοινοτάρχης ότι κι αν είστε ενδιαφερθείτε και λίγο για αυτό το καημένο το χωριουδάκι, βάλτε λίγο τους κατοίκους του σε τάξη….
ΚΛΕΊΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ… Δώστε το φιλί της ζωής σε αυτό το χωριό.
Κλείνοντας κάποιες ώρες την ημέρα την πλατεία βοηθάμε τον κόσμο να κατέβει βόλτα στην πλατεία, να παίξουν τα παιδιά στην πλατεία, να δουλέψουν τα μαγαζιά στην πλατεία γιατί η ΑΤΣΙΚΉ είναι η πλατεία.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button