Λήμνος

Μπουρνούς – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ : Τα μεγάλα, άλυτα προβλήματα του Νοσοκομείου Λήμνου, στη Βουλη

Eρώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, για τα μεγάλα, άλυτα προβλήματα του Νοσοκομείου Λήμνου, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γ.Μπουρνούς είχε καταθέσει αντίστοιχη ερώτηση για το Νοσοκομείο Λήμνου στις 18 Οκτωβρίου 2019, για την οποία δεν έλαβε ουδέποτε
απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας!
Όπως αναφέρει στην ερώτηση, “τα προβλήματα του νοσοκομείου της Λήμνου επικεντρώνονται στην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στην απουσία διοικητή. Οι φορείς της Λήμνου έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων και την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Στο νοσοκομείο της Λήμνου είναι ανάγκη να προκηρυχθούν θέσεις παθολόγου, καρδιολόγου, γενικού χειρουργού και αναισθησιολόγου”.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η έλλειψη επαρκών κινήτρων για εργασία σε ένα νησί σαν τη Λήμνο, έχει κάνει ορισμένες προκηρύξεις θέσεων γιατρών να αποβούν άγονες. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το κρίσιμο ζήτημα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να αξιοποιήσει το σχετικό πόρισμα του Υπουργείου επί της προηγούμενης ηγεσίας του που πρότεινε ένα σύστημα κινητροδότησης για εγκατάσταση γιατρών στην παραμεθόριο”.
Παρότι το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Λήμνου έχει αποδεσμευτεί διοικητικά από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έχει ορίσει διοικητή και διοικητικό συμβούλιο στο Νοσοκομείο Λήμνου.
Την ερώτηση του Γιάννη Μπουρνού συνυπέγραψαν άλλοι 17 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

4/6/20

Γιάννης Μπουρνούς

Βουλευτής Ν. Λέσβου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button