Λήμνος

Χειρότερες οι Αντικειμενικές Αξίες σε πολλά Χωριά της Λημνου από πριν : Φισίνη, Δάφνη κλπ υψηλότερες απο τη Μυρινα

Ανοιχτή Επιστολή      10-1-2023

Προς:    Βουλευτές Νομού Λέσβου,  Έπαρχο Λήμνου, Δήμαρχο Λήμνου

Θέμα: Διόρθωση Αντικειμενικών Αξιών.  

Αγαπητοί φίλοι.

Με αφορμή την ενημέρωση που είχα από συντοπίτη μας ο οποίος με ενημέρωσε για την επικείμενη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις αρχές του έτους, σας στέλνω αυτή την επιστολή με αίτημα την παρέμβασή σας προς διόρθωση της υπάρχουσας κατάστασης.

Όπως γνωρίζετε οι δύο τελευταίες αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών στις 12 Ιουνίου 2018 και στις 7 Ιουνίου 2021 οδήγησαν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις και φαιδρά αποτελέσματα σ΄ ότι αφορά τις αντικειμενικές αξίες των κοινοτήτων της Λήμνου.

Την άνοιξη του 2021 εν αναμονή των νέων αντικειμενικών αξιών είχαμε έγκαιρα ενημερώσει και είχαμε ζητήσει να διορθωθούν οι αδικίες και οι αστοχίες της προηγούμενης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών.

Παρόλα αυτά οι «διορθώσεις» του 2021 έκαναν τα πράγματα χειρότερα, πολύ χειρότερα σε κάποιες περιπτώσεις, με πιο χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις των χωριών Παναγιάς, Αγίας Σοφίας και Φισίνης, Δάφνης, Ρεπανιδίου και Ρουσσοπουλίου.

Στις περιπτώσεις αυτές αντί για βελτίωση και διόρθωση είδαμε επιπλέον επιδείνωση και νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, με αποτέλεσμα οι αντικειμενικές αξίες των ανωτέρω χωριών να είναι μεγαλύτερες αυτών του κέντρου της πρωτεύουσας Μύρινας!!

Γενικά οι αντικειμενικές αξίες στη Λήμνο και στον πιο καλόπιστο δίνουν μια αίσθηση αλλοπρόσαλλων και άσχετων με  την πραγματικότητα εκτιμήσεων.

Αντί περαιτέρω σχολίων σας παραθέτω τους ακόλουθους πίνακες.

Στους πίνακες 1, 2 και 3 μπορείτε να δείτε  τις αντικειμενικές αξίες τις τελευταίας δεκαετίας και τις ποσοστιαίες μεταβολές κατά χωριό με αλφαβητική σειρά.

Στους πίνακες Α, Β και Γ μπορείτε να δείτε  τις νέες αντικειμενικές αξίες με φθίνουσα σειρά.

Τέλος στους πίνακες των μεταβολών μπορείτε να δείτε τις μεταβολές 2018-2021 και τις μεταβολές 2011-2021 με φθίνουσα ποσοστιαία μεταβολή.

Τα δύο ΦΕΚ των προηγούμενων αναπροσαρμογών και οι σελίδες που αναφέρονται στη Λήμνο και το Άγιο Ευστράτιο είναι:

2018  ΦΕΚ Τεύχος Β’ 2192/12.06.2018  σελίδα 23484

2021 ΦΕΚ  Τεύχος B’ 2375/07.06.2021 σελίδες 27506,  27507

 

Ελπίζουνε σε παρέμβασή σας προς διόρθωση της προφανούς αδικίας κάποιων περιοχών ενόψει και των επερχόμενων εκλογών. Εθνικών και Δημοτικών.

 

Καραγιάννης Αντώνης

Πρόεδρος ΟΛΣΥ

(Ομοσπονδίας Συλλόγων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου)

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button