Λήμνος

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΦΩΤΑΚΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΦΩΤΑΚΙΑ

Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 Κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου όλος ο κόσμος αρχίζει να προετοιμάζεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στολίζονται οι βιτρίνες των καταστημάτων, ακούγονται οι όμορφες μελωδίες Άγια Νύχτα,  το Έλατο,   κλπ. Αυτό που σ’ εμένα αρέσει περισσότερο, είναι τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Έχουν κάτι το παραμυθένιο, το μαγικό, με μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο, γεμάτο ομορφιά και ελπίδα. Γίνομαι ξανά παιδί με εκείνα τα αμέτρητα φωτάκια και τα άλλα πολύχρωμα διακοσμητικά, τους φωτεινούς αγιοβασίληδες, τάρανδους, αγγελάκια, άστρα κ.ά.

 Φέτος λοιπόν αποφάσισα να διακοσμήσω το σπίτι μου με πολλά, με πάρα πολλά φωτάκια και άλλες φωτεινές επινοήσεις. Επί μία βδομάδα στόλιζα παντού. Παράγγειλα και έβαλα επτάφωτες λυχνίες στα παράθυρα και τέσσερις πολύχρωμους προβολείς. Έβαλα φωτάκια όχι μόνο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και σε όλα τα δωμάτια, ακόμα και στην τουαλέτα. Και για να βλέπουν και οι άλλοι έξω από το σπίτι και να ζηλεύουν, στόλισα όλα τα δέντρα, τα μπαλκόνια, τα παντζούρια και τις γλάστρες. Αγόρασα κι έναν τεράστιο φουσκωτό κατακόκκινο Αγιο-Βασίλη που σκαρφαλώνει στο μπαλκόνι και φέρνει τα δώρα. Μέρα – νύχτα τα αμέτρητα αυτά φωτάκια άναβαν, και μαζί τους πετούσε η ψυχή μου σε άλλους κόσμους μαγικούς…

Δυστυχώς, όμως, πέρασαν οι γιορτές και άρχισε το ξήλωμα. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά μου ήλθε κι ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος.

Έπαθα σοκ μόλις τον είδα, 728 ευρώ !  Ζαλίστηκα και προσγειώθηκα ανώμαλα. Μου άναψαν τα λαμπάκια…

Πήγα στη ΔΕΗ και διαμαρτυρήθηκα, αλλά μου εξήγησαν διάφορα τεχνικά δικά τους, που δεν καταλάβαινα.

Στην απορία μου, πώς τους άλλους μήνες πληρώνω ελάχιστα, ο υπάλληλος χαμογέλασε και με ρώτησε,

Μήπως είχατε βάλει περισσότερα φωτάκια τα Χριστούγεννα ;

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button