Ανακοινώσεις

Δ.ΙΕΚ Λημνου: Αλλη μια (εξωδιδακτικη*) Πρωτοβουλια

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενημερωτική διάλεξη στο δημόσιο ΙΕΚ Λήμνου από τον ιατρό παθολόγο κ. Κατή Τριαντάφυλλο με θέμα: “ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ “.
Την διάλεξη παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι σπουδαστές των Τμημάτων ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί ένα χρόνιο δυσεπίλυτο πρόβλημα για την παγκόσμια υγεία.Ο Π.Ο.Υ υπολογίζει ότι 1δισ. άνθρωποι, σε παγκόσμια κλίμακα πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και ενοχοποιείται για 10εκατ. πρόωρους θανάτους. Αποκαλειται “σιωπηλός δολοφόνος” που δυστυχώς διαλανθανει της προσοχής μας. Πολλοι ανθρώποι που πάσχουν από υπέρταση δεν το γνωρίζουν, ενώ λίγοι ασθενείς επιτυγχάνουν την ρύθμιση της.
Με ποια καρδιαγγειακά νοσήματα συνδέεται η υπέρταση; Πως γίνεται η διάγνωση της; Ποια η σχέση της υπέρτασης με τον τρόπο ζωής μας; Ήταν μερικά από τα ερωτήματα που απαντήθηκαν στην σημερινή ομιλία στους σπουδαστές του ΙΕΚ Λήμνου.

Ο κ.Τριαντάφυλλος Κατής είναι Ειδικός Παθολόγος, Ειδικευθης Α Πανεπιστημιακής Παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Τον ευχαριστούμε θερμά που αποδέχτηκε αμέσως και με χαρά την πρόσκληση της Διευθύντριας του ΙΕΚ κ. Ιουλίας Λυγδά και παρά τον αυξημένο φόρτο εργασίας του, αφιέρωσε χρόνο, για να μεταδώσει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες του στους σπουδαστές μας!!

*”Εξωδιδακτικη” : Πολλες απο τις δρασεις του Δ.ΙΕΚ Λημνου ειναι εκτός διδακτικού προγράμματος και ειναι το κάτι παραπάνω του Δ.ΙΕΚ Λημνου με διευθύντρια την Κα Ιουλία Λυγδά !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button