ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ – ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2023: Πλούσιο έργο! Ομαδάρα!

Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ – ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023: ΕΡΓΟ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με τη λήξη του έτους 2023 και κάνοντας μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς, με χαρά και περηφάνεια σας παρουσιάζουμε το έργο και τις δράσεις εξωστρέφειας που σχεδίασε και υλοποίησε με επιτυχία το Δ.ΙΕΚ Λήμνου το έτος 2023, με σκοπό την αναβάθμιση, την προβολή και τη σύνδεση του ΙΕΚ με το τοπικό κοινωνικό περιβάλλον και με την αγορά εργασίας, οι οποίες δράσεις προάγουν τους σκοπούς της επαγγελματικής κατάρτισης, σύμφωνα και με τον Κανονισμού Λειτουργίας των ΙΕΚ που υπάγονται στη ΓΓΕΕΚΔΒΜ του ΥΠΑΙΘΑ.

Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΛΗΜΝΟΥ, στο ακριτικό νησί του Βορείου Αιγαίου με 16.500 κατοίκους,
ΤΟ ΕΤΟΣ 2023 ΠΕΤΥΧΕ:

ü να προσφέρει άρτια, ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση
ü να διατηρήσει τον αυξημένο αριθμό των καταρτιζόμενων και των Ειδικοτήτων του
ü να εξασφαλίσει εξοπλισμένα Εργαστήρια για όλα τα μαθήματα με μηδενικό οικονομικό κόστος
ü να διοργανώσει πολλές, ποικίλου περιεχομένου και σημαντικές δράσεις, σεμινάρια, ημερίδες, διαλέξεις, εκδηλώσεις, συνεργασίες, Workshop κλπ
ü να πραγματοποιήσει με επιτυχία δράσεις κοινωνικής προσφοράς, αλληλεγγύης και εθελοντισμού
ü να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους Άσκηση οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ
ü να ΣΥΝΔΕΘΕΙ επιτυχώς με την Αγορά Εργασίας και την τοπική κοινωνία
ü να δώσει τη δυνατότητα στους αποφοίτους του ΙΕΚ να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο ΤΕΤΔ Λήμνου του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατατακτήριες εξετάσεις!

Με το ποιοτικό εκπαιδευτικό έργο και τη σπουδαία κοινωνική δράση του, το ΙΕΚ ενισχύθηκε, αναβαθμίστηκε, προβλήθηκε και πέτυχε η τοπική κοινωνία, καθώς και τα Μ.Μ.Ε. της Λήμνου αλλά και εκτός Λήμνου (Εφημερίδες, Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, Πανελλαδικά Ενημερωτικά και Ειδησεογραφικά sites) να εκθειάζουν το έργο και την προσφορά του ΙΕΚ με τα δημοσιεύματά τους και να χαρακτηρίζουν το έργο του ΙΕΚ Λήμνου ως υποδειγματικό και το ΙΕΚ ως ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ

1. Ξεκίνησαν ή συνεχίστηκαν σπουδαίες και άριστες ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ του ΙΕΚ με Φορείς, Δημόσιες Υπηρεσίες, Επιχειρήσεις, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Τράπεζες, το Γηροκομείο Λήμνου, Οινοποιεία κλπ

2. Με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του ΙΕΚ Λυγδά Ιουλίας τον Ιανουάριο 2023 υπογράφηκε ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ του ΙΕΚ Λήμνου και του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ Λήμνου) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της συνεργασίας μας είναι και το γεγονός ότι όσοι απόφοιτοι του ΙΕΚ Λήμνου επιθυμούν έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο ΤΕΤΔ Λήμνου με κατατακτήριες εξετάσεις!

​ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023

1. Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο χώρο του ΙΕΚ σημαντικές ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, πολλά ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ, WORKSHOP και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ποικίλου περιεχομένου, με σπουδαίους ομιλητές, για όλες τις Ειδικότητες του ΙΕΚ.

2. Πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ των καταρτιζόμενων όλων των Ειδικοτήτων του ΙΕΚ, με τη συνοδεία των Εκπαιδευτών τους, σε Υπηρεσίες και σε επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς/επιχειρήσεις (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Λήμνου, Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, ΕΚΑΒ, Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά Πρακτορεία, Οινοποιεία, Σχολεία, Επιχειρήσεις, Τράπεζες, Εφορία (ΓΕΦ), Ιατρεία, Μουσεία, Γηροκομείο, Επαρχείο Λήμνου, Σχολεία, Μεταφορικές Εταιρείες, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αθλητικές Ομάδες, Φυσικοθεραπευτήρια, Μονάδα Βιολογικού Μύρινας, Λογιστικά Γραφεία, Αμπελώνες-αγρούς, Εστιατόρια, Αποστακτήρια κλπ ) στα πλαίσια των εργαστηριακών ή μικτών μαθημάτων τους.

3. Συμμετοχή του ΙΕΚ σε μεγάλα ΦΕΣΤΙΒΑΛ:
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΝΟΥ ΛΗΜΝΟΥ LEMNOS PHILEMA- ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΙΕΚ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΣΕΦ ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ στις 22/7/2023.

4. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΙΕΚ οργανώθηκε από τη Διευθύντρια και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 20 Φεβρουαρίου 2023 ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ και ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΕΚ, η οποία θα καθιερωθεί και θα γίνεται στο εξής κάθε χρόνο.

5. Όλες οι ανάγκες των καταρτιζομένων του ΙΕΚ για ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ έχουν καλυφθεί!

6. ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2023 ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ:
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 5/4/2023. Για πρώτη φορά στο ΙΕΚ Λήμνου.

7. ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΙΕΚ:
Η ιστοσελίδα του ΙΕΚ εμπλουτίστηκε και επικαιροποιήθηκε, ώστε να ενημερώνονται ΑΜΕΣΑ για όλα τα θέματα οι επισκέπτες της. Αποτελεί τον πλέον σύγχρονο δίαυλο επικοινωνίας και πληροφόρησης ανάμεσα στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) ΛΗΜΝΟΥ και στο ενδιαφερόμενο κοινό (καταρτιζόμενοι, εκπαιδευτές, φορείς κλπ).

8. ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ:
Η Διευθύντρια του ΙΕΚ επισκέφτηκε δια ζώσης και διαδικτυακά τα Λύκεια του νησιού και ενημέρωσε τους μαθητές Γ΄ τάξης των Λυκείων για τη Λειτουργία και τις νέες Ειδικότητες του ΙΕΚ Λήμνου, μοίρασε ενημερωτικά έντυπα και ερωτηματολόγια.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ηλεκτρονικά σχετικά με τις νέες Ειδικότητες.

9. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ – ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΤΕΤΔ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ:
Διεύθυνση, σπουδαστές και εκπαιδευτές του ΙΕΚ συμμετέχουν εθελοντικά σε έρευνες που πραγματοποιούν οι ερευνητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2023

Την περίοδο του Πάσχα, των Χριστουγέννων και καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους οργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του ΙΕΚ και υλοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Αναφέρουμε κάποιες από αυτές:

10. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ και στις ΔΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ (ΜΑΡΤΙΟΥ & ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ) του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Ν. Λήμνου – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ:
Οι σπουδαστές της Ειδικότητας “Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας” μαζί με την εκπαιδεύτριά τους στην κεντρική Αγορά της Μύρινας ενημέρωσαν τον κόσμο για την αιμοδοσία, μοιράζοντας παράλληλα και ενημερωτικό έντυπο που οι ίδιοι δημιούργησαν. Πρόσφεραν εθελοντική βοήθεια στο χώρο της αιμοδοσίας, στο Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Τριάδος. Σπουδαστές και Εκπαιδευτές και από τις 6 Ειδικότητες του ΙΕΚ έδωσαν αίμα για τους συνανθρώπους μας.

11. ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ:
Κάθε μήνα οι σπουδαστές του Τμήματος Νοσηλευτικής μαζί με τους εκπαιδευτές τους επισκέπτονταν το Γηροκομείο του νησιού “Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ”. Παρείχαν νοσηλευτική περίθαλψη, έκαναν λήψη ζωτικών σημείων, συντροφιά, συζητήσεις με τους τρόφιμους του γηροκομείου.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023:

· ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΊΟΥ κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟ Γ΄:
Επίσκεψη της Διευθύντριας του ΙΕΚ με αντιπροσωπεία Εκπαιδευτών και Σπουδαστών στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

· ΠΡΟΣΦΟΡΑ 155 ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ:
Στις 7/4/2023 το Τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας CHEF» Δ΄ εξαμήνου του ΙΕΚ μαγείρεψε 155 Γεύματα Αγάπης και Αλληλεγγύης, τα οποία διανεμήθηκαν μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Λήμνου σε άπορες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες της Λήμνου. Το οικονομικό κόστος της δράσης καλύφθηκε από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου.

· ΔΡΑΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ:
Στις 6/4/2023 το Τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας CHEF» Δ΄ εξαμήνου του ΙΕΚ έφτιαξε πασχαλινά κουλούρια, τα οποία τα προσφέραμε στους ηλικιωμένους του ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ».

· ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ:
Ο εκπαιδευτής και εθελοντές σπουδαστές του Τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας Σεφ του Δ εξαμήνου παρασκεύασαν λουκουμάδες και έψησαν σουβλάκια για τον κόσμο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ:

• ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ –ΦΩΤΑΓΩΓΗΓΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ: Στις 25 Νοέμβριου 2023 στην πλατεία του Θάνους παρευρέθηκαν η Διευθύντρια, εκπαιδευτές και σπουδαστές του ΙΕΚ.
Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι λουκουμάδες που προσφέρθηκαν στον κόσμο, παρασκευάσθηκαν από τους σπουδαστές του Τμήματος “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης -Αρχιμάγειρας chef” και τους εκπαιδευτές τους.

· ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ:
Στις 30 Νοεμβρίου το Τμήμα “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας chef” παρασκεύασε χριστουγεννιάτικα γλυκά για την χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου Νηπιαγωγείου Μύρινας.

· ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ:
Την 1η Δεκεμβρίου οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτές της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας chef” παρασκεύασαν χριστουγεννιάτικα μπισκότα για την χριστουγεννιάτικη γιορτή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας.

· ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΣΠΑΚΑ:
Στις 2 Δεκεμβρίου ο εκπαιδευτής κ. Κελεμένης με σπουδαστές του τμήματος “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας chef” παραβρέθηκαν μετά από πρόσκληση στην πλατεία του Κάσπακα και έφτιαξαν επί τόπου λουκουμάδες για τον κόσμο, που παραβρέθηκε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.

· ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΔΙΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΟΥΔΡΟ ΛΗΜΝΟΥ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΗΦΗ ΚΑΜΙΝΙΩΝ:
Παραβρέθηκαν, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου, η Διεύθυνση του ΙΕΚ και 2 τμήματα:
1. Το Τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας chef» παρασκεύασε live ουζομεζέ, γαρίδες φλαμπέ με κρέμα γάλακτος και τσίπουρο, το οποίο προσφέρθηκε στους ηλικιωμένους στο ΚΗΦΗ Καμινίων!
2. Το Τμήμα «Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας» παρασκεύασε live ρακόμελο, το οποίο προσφερόταν ζεστό σε όλο τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης!
Επίσης, 3 Εκπαιδευτές του ΙΕΚ ήταν Κριτές στον Διαγωνισμό τσίπουρου, όπου συμμετείχαν 27 παραγωγοί τσίπουρου!

· ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ – ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΨΥΧΕΣ:
Οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας chef” παρασκεύασαν χριστουγεννιάτικα γλυκά, μελομακάρονα και κουραμπιέδες και νηστίσιμα ελιόψωμα και πατατοπιτάκια, καθώς και κρασί-σαγκριά, για την χριστουγεννιάτικη γιορτή – bazaar του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου-Αδέσποτες Ψυχές, στις 9 Δεκεμβρίου, στον πολυχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ στο παλιό λιμάνι της Μύρινας.

· ΔΙΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ:
Στις 10 Δεκεμβρίου 2023, η Διευθύντρια του ΙΕΚ κα Λυγδά Ιουλία και 2 τμήματα του ΙΕΚ συμμετείχαν στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου, στο πάρκο του χωριού.
1. Ο Σεφ-Εκπαιδευτής του ΙΕΚ κ.Ηλίας Κελεμένης με ομάδα εθελοντών σπουδαστών του τμήματος ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ CHEF παρασκεύαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης λουκουμάδες.
2. Ο Οινολόγος- Εκπαιδευτής του ΙΕΚ κ Γιώργος Ελιάς με ομάδα εθελοντών σπουδαστών του τμήματος ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ παρασκεύαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ρακόμελο για όλο τον κόσμο.

· ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ:
Στις 11 Δεκεμβρίου οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές του τμήματος “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας chef” βρέθηκαν, μετά από πρόσκληση, στην πλατεία του Πλατύ και έφτιαξαν λουκουμάδες για τον κόσμο, που παραβρέθηκε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου του χωριού.

· ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ:
Στις 14 Δεκεμβρίου το Τμήμα “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας chef” παρασκεύασαν Χριστουγεννιάτικα γλυκά για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας.

· ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ:
Στις 15 Δεκεμβρίου, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του σχολείου, σπουδαστές του τμήματος “Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας” με τον εκπαιδευτή τους έφτιαχναν επί τόπου σε όλη τη διάρκεια της γιορτής ζεστό οινόμελο για τον κόσμο.

· ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ:
Στις 15 Δεκεμβρίου 2023 η Διευθύντρια του ΙΕΚ και οι εκπαιδευτές μαζί με τους καταρτιζόμενους του τμήματος “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας chef” επισκέφτηκαν τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Σωματείο “Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ”. Το Τμήμα του ΙΕΚ πρόσφερε με αγάπη και χαρά Χριστουγεννιάτικο Δείπνο Αγάπης στους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου. Επίσης, οι σπουδαστές μαζί με τους ηλικιωμένους της Μονάδας έφτιαξαν εκεί επί τόπου μελομακάρονα, τα οποία τα απόλαυσαν οι τρόφιμοι μετά το φαγητό τους.

• ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ:
Στις 20 Δεκεμβρίου το Τμήμα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ΣΕΦ στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου έφτιαξαν επί τόπου λουκουμάδες για όλο τον κόσμο, που παραβρέθηκε στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου.

• ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟ Γ΄:
Στις 20 Δεκεμβρίου η Διευθύντρια του ΙΕΚ με αντιπροσωπεία Διοικητικών, Εκπαιδευτών και Σπουδαστών, επισκέφτηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, του πρόσφεραν Χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα οποία έφτιαξαν οι εκπαιδευτές chef με τους σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης και αντάλλαξαν θερμές ευχές εν όψει των εορτών!

• ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΗΜΝΟΥ:
Στις 20 Δεκεμβρίου η Διευθύντρια του ΙΕΚ με αντιπροσωπεία Διοικητικών, Εκπαιδευτών και Σπουδαστών, επισκέφτηκαν, τη νέα Δήμαρχο Λήμνου κα Ελεονώρα Γεώργα, της πρόσφεραν Χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα οποία έφτιαξαν οι εκπαιδευτές chef με τους σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης και αντάλλαξαν θερμές ευχές εν όψει των εορτών!

· ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ:
Στις 20 Δεκεμβρίου η Διευθύντρια του ΙΕΚ με αντιπροσωπεία Σπουδαστών, επισκέφτηκαν τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Λήμνου κ. Κανταρά Τριαντάφυλλο στο γραφείο του, του πρόσφεραν Χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα οποία έφτιαξαν οι εκπαιδευτές chef με τους σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης και αντάλλαξαν θερμές ευχές εν όψει των εορτών!

· ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ:
Στις 20 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία σπουδαστών του Τμήματος ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ με την εκπαιδεύτρια τους κα Παχούμη και την Διευθύντρια του ΙΕΚ είπαν τα κάλαντα στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Λήμνου “Ο καλός Σαμαρείτης”. Εκτός από τα κάλαντα τραγούδησαν μαζί με τους ηλικιωμένους αρκετά χριστουγεννιάτικα τραγούδια με συνοδεία κιθάρας. Επίσης τους πρόσφεραν κουραμπιέδες, που έφτιαξε το τμήμα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ΣΕΦ του ΙΕΚ.

· ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ:
Το ΙΕΚ Λήμνου συμμετείχε και φέτος στις 22 Δεκεμβρίου 2023 στην κοινωνική, εθελοντική δράση του Ερυθρού Σταυρού για προσφορά και συλλογή τροφίμων. Η Διευθύντρια του ΙΕΚ ήταν εκεί σε όλη τη διάρκεια της δράσης, μαζί με ομάδα εθελοντών σπουδαστών του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας chef», οι οποίοι παρασκεύαζαν επί τόπου και κερνούσαν τον κόσμο ζεστούς λουκουμάδες. Επίσης, το Τμήμα Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας του ΙΕΚ συγκέντρωσε γάλατα και τρόφιμα, τα οποία τα πρόσφερε στο Δέντρο της Αγάπης.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΕΚ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. – ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ:

Όλες οι δράσεις του ΙΕΚ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τα Δελτία Τύπου δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ https://ieklimnou.weebly.com/ στη σελίδα του στο facebook https://www.facebook.com/ieklimnou και προβλήθηκαν και από όλα τα Μ.Μ.Ε. (Εφημερίδες, Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, Ενημερωτικά sites).

Πολλές φορές η Διευθύντρια του ΙΕΚ προσκλήθηκε και έδωσε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ σε Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Λήμνου, της Καβάλας και της ΕΡΤ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ:

ü Επιτυγχάνεται με τον καλύτερο τρόπο η εξωστρέφεια του ΙΕΚ και η σύνδεσή του με την Αγορά εργασίας και την τοπική κοινωνία, που είναι βασικός και ουσιαστικός στόχος μας.
ü Προάγονται οι σκοποί της επαγγελματικής κατάρτισης του ΙΕΚ.
ü Προσφέρεται άρτια, ποιοτική, υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
ü Εμπλουτίζονται οι γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες των σπουδαστών μας.
ü Καλλιεργείται πνεύμα συνεργασίας, ομαδικότητας, εθελοντισμού, αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
ü Όλες αυτές οι καινοτόμες δράσεις και δραστηριότητες του Δ.ΙΕΚ Λήμνου έχουν θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία του ακριτικού νησιού της Λήμνου, καθώς και στα Μ.Μ.Ε. και συμβάλλουν στην αναβάθμιση, στην ανάδειξη, στην ενίσχυση του κύρους, αλλά και στην βιωσιμότητα του ΙΕΚ!

Και συνεχίζουμε δυναμικά και το 2024…!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ
ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΕΚ!

Η συμβολή όλων στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί το δημόσιο ΙΕΚ Λήμνου, η μοναδική Δημόσια Σχολή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί μας, υπήρξε σημαντική!

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button