Ανακοινώσεις

Δ.ΙΕΚ Λημνου: Από τη θεωρία στην πράξη!

ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ THΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΊΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ THΣ EVΑΝΤΕ ESTATE.

Από τη θεωρία στην πράξη!

Οι σπουδαστές της Ειδικότητας ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΊΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΊΑΣ Α εξαμήνου του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Λήμνου με τον εκπαιδευτή τους κ. Ελιά Γεώργιο, στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος Τεχνική Οινικών Προϊόντων επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις οινοποίησης της EVΑΝΤΕ ESTATE.

Στο οινοποιείο οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για όλη τη διαδικασία παραγωγής των φιαλών της εταιρείας, γνώρισαν τον χώρο ωρίμανσης των κρασιών στα δρύινα βαρέλια και συμμετείχαν σε οργανοληπτικό έλεγχο οίνων σε δεξαμενές και βαρέλια που βρίσκονται σε μεταζυμωτική φάση.

 

Επίσης τους δόθηκε η δυνατότητα στο χώρο του οινοποιείου να πραγματοποιήσουν βασικές χημικές αναλύσεις προσδιορισμού ολικής οξύτητας, ενεργού οξύτητας (PH) και ελεύθερου θειώδους σε οίνους παραγωγής.

 

Ευχαριστούμε θερμά την MYRM FAMILY στις εγκαταστάσεις της οποίας οινοποιεί και εμφιαλώνει η EVANTE και κυρίως τον υπεύθυνο κ. Μυρμήγκο Νικόλαο, καθώς και τον κ. Ελιά Γεώργιο, χημικό-οινολόγο της εταιρείας EVANTE ESTATE και εκπαιδευτή του ΙΕΚ μας, για την φιλοξενία και τη δυνατότητα που έδωσαν στους καταρτιζόμενους να εφαρμόσουν στην πράξη τις θεωρητικές γνώσεις που πήραν!

 

Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Λήμνου

Ιουλία Λυγδά

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button